Angst voor spreken in het openbaar overwinnen

Deel Avontuur

Onne en Zeker waren op school en hun leraar, Mr. Johnson, kondigde aan dat ze een presentatie over hun favoriete hobby voor de klas zouden geven.

Onne’s hart begon te kloppen zodra hij de aankondiging hoorde. Hij was altijd bang geweest om in het openbaar te spreken. Zeker merkte de angst van haar broer op en probeerde te helpen.

“Denk aan de vijf transformaties”, herinnerde Zeker Onne eraan. “Ten eerste, negeer de stem van onzekerheid. Wat zegt het je?”

Onne haalde diep adem en gaf toe: “Het vertelt me dat ik het zal verknoeien, en iedereen zal me uitlachen.”

“Ok?®,” zei Zeker. “Laten we die stem nu als inspiratie gebruiken. Hoe kun je ervan profiteren?”

Onne dacht even na en zei: “Misschien kan ik meer oefenen en een betere spreker in het openbaar worden.”

“Precies”, antwoordde Zeker. “Laten we ons nu concentreren op de stem van beveiliging. Welke positieve gedachten kun je hebben?”

Onne glimlachte en zei: “Ik ken mijn hobby door en door en ik kan mijn passie delen met de klas.”

Zeker knikte instemmend. “Nu is het tijd voor de vierde transformatie. Onderneem actie op basis van alles wat je hebt geleerd.”

Onne bracht de volgende dagen door met het oefenen van zijn presentatie en concentreerde zich op de positieve aspecten van zijn hobby. Hij oefende zelfs voor Zeker, die hem nuttige feedback gaf.

Eindelijk brak de dag van de presentatie aan. Onne’s hart ging nog steeds sneller kloppen, maar hij voelde zich zelfverzekerder. Terwijl hij voor de klas stond, herinnerde hij zich alles wat hij van de vijf transformaties had geleerd.

Hij negeerde de stem van onzekerheid, gebruikte het als inspiratie, concentreerde zich op de stem van zekerheid en ondernam actie op basis van alles wat hij had geleerd.

Tegen het einde van zijn presentatie had Onne indruk gemaakt op iedereen in de klas, inclusief mr. Johnson.

“Wow, Onne, dat was fantastisch,” zei Johnson. “Je bent echt verbeterd als spreker in het openbaar.”

Onne straalde van trots en wendde zich tot Zeker. “Ik had het niet kunnen doen zonder jouw hulp”, zei hij.

Zeker glimlachte terug. “Dat is waar broers en zussen voor zijn,” zei ze.

Onne en Zeker omhelsden elkaar, blij en opgelucht dat ze Onne’s angst om samen in het openbaar te spreken hadden overwonnen, met behulp van de vijf transformaties.

 Felis bibendum ut tristique et egestas quis ipsum suspendisse ultrices. Ultricies mi quis hendrerit dolor magna eget est lorem. Etiam dignissim diam quis enim lobortis scelerisque fermentum dui. Ultricies integer quis auctor elit. Elementum integer enim neque volutpat ac tincidunt. In hac habitasse platea dictumst vestibulum rhoncus est pellentesque elit. Facilisis gravida neque convallis a cras semper auctor neque vitae. Porttitor massa id neque aliquam 

Je kunt ALLE* avonturen van Onne en Zeker GRATIS online lezen. Het enige wat je hoeft te doen is je te registreren -op onze partnerwebsite- met je emailadres. Daar kun je natuurlijk ook kleurrijke Ebooks en Paperback versies kopen.

Maak Onne en Zeker onderdeel van jouw dagelijkse leven.
Zeker staat klaar om ook jouw - met alles in je leven -te helpen!
Meer weten?