De avonturen van Onne en Zeker in een nieuwe stad

De verhaaltjes leeftijd 4+ zijn opzettelijk in – voor ouders begrijpelijke taal – geschreven. Er is dus (bewust) extra uitleg nodig tijdens het voorlezen aan de kleintjes. Dit zorgt voor een extra ouder-kind band. 

Deel Avontuur

Het was een mooie dag toen Onne en Zeker in hun nieuwe stad aankwamen. De zon scheen en de vogels zongen. Onne was enthousiast om de nieuwe stad te verkennen, maar hij voelde zich een beetje nerveus om op een nieuwe school te beginnen.

Terwijl ze door de stad liepen, merkte Onne hoe anders alles eruit zag in vergelijking met hun oude stad. De gebouwen waren hoger en de straten waren drukker. Onne voelde zich overweldigd en bang.

Zeker merkte Onne’s onbehagen op en herinnerde hem aan de eerste transformatie: het negeren van de stem van onzekerheid. Ze zei hem diep adem te halen en zich te concentreren op het huidige moment. “We kunnen onze tijd nemen om de stad te verkennen en ons nieuwe huis te leren kennen,” zei ze.

Terwijl ze hun wandeling vervolgden, kwamen ze een prachtig park tegen. Onne’s ogen lichtten op toen hij de speeltuin zag. Zeker moedigde hem aan om zich bij de andere kinderen aan te sluiten en nieuwe vrienden te maken.

Onne aarzelde, maar toen herinnerde hij zich de tweede transformatie: de stem van onzekerheid gebruiken als vermaak en inspiratie. Hij dacht na over hoe de stem van onzekerheid hem in het verleden had tegengehouden, en hij besloot het eens te proberen. Onne beklom de ladder naar de top van de glijbaan en terwijl hij naar beneden gleed, lachte en schreeuwde hij van opwinding.

Zeker moedigde hem aan en herinnerde hem aan de derde transformatie: zich laten leiden door de stem van zekerheid. Ze vertelde hem zich te concentreren op de positieve dingen in het leven en zichzelf te vertrouwen.

Toen de zon begon onder te gaan, liepen Onne en Zeker naar huis. Onne voelde zich moe maar gelukkig. Hij was enthousiast over zijn nieuwe school en de vrienden die hij zou maken.

Toen ze zich klaarmaakten om naar bed te gaan, bedankte Onne Zeker voor het helpen van zijn eerste dag in de nieuwe stad. Zeker glimlachte en herinnerde hem aan de vierde transformatie: actie ondernemen op basis van wat hij leerde van de eerste drie transformaties.

“Onthoud, Onne, als je je ooit bang of nerveus voelt, kun je de vijf transformaties gebruiken om je te helpen,” zei Zeker.

Onne knikte en nestelde zich in bed, zich veilig en geborgen voelend. Hij wist dat hij met de hulp van Zeker elk obstakel kon overwinnen en zijn dromen kon verwezenlijken.

Het einde.

 Felis bibendum ut tristique et egestas quis ipsum suspendisse ultrices. Ultricies mi quis hendrerit dolor magna eget est lorem. Etiam dignissim diam quis enim lobortis scelerisque fermentum dui. Ultricies integer quis auctor elit. Elementum integer enim neque volutpat ac tincidunt. In hac habitasse platea dictumst vestibulum rhoncus est pellentesque elit. Facilisis gravida neque convallis a cras semper auctor neque vitae. Porttitor massa id neque aliquam 

Je kunt ALLE* avonturen van Onne en Zeker GRATIS online lezen. Het enige wat je hoeft te doen is je te registreren -op onze partnerwebsite- met je emailadres. Daar kun je natuurlijk ook kleurrijke Ebooks en Paperback versies kopen.

Maak Onne en Zeker onderdeel van jouw dagelijkse leven.
Zeker staat klaar om ook jouw - met alles in je leven -te helpen!
Meer weten?