De avonturen van Onne en Zeker: Verloren en gevonden

De verhaaltjes leeftijd 4+ zijn opzettelijk in – voor ouders begrijpelijke taal – geschreven. Er is dus (bewust) extra uitleg nodig tijdens het voorlezen aan de kleintjes. Dit zorgt voor een extra ouder-kind band. 

Deel Avontuur

Ooit had Onne een favoriet speeltje, een teddybeer genaamd Teddy. Onne speelde graag elke dag met Teddy. Maar op een dag, tijdens het spelen in het park met Zeker, verloor Onne Teddy. Hij keek overal, maar Teddy was nergens te bekennen. Onne voelde zich verdrietig en begon te huilen. Zeker merkte zijn tranen op en vroeg wat er aan de hand was.

Onne legde uit dat hij Teddy was kwijtgeraakt en dat hij niet wist wat hij moest doen zonder zijn favoriete speeltje. Zeker luisterde naar Onne’s zorgen en vertelde hem over de vijf transformaties. Ze herinnerde hem eraan dat het ok?® is om je verdrietig en bezorgd te voelen, maar hij kon ook de stem van onzekerheid gebruiken als inspiratie om Teddy te vinden. Onne luisterde naar Zeker en voelde zich ge?»nspireerd om zijn geliefde Teddy te vinden.

Samen liepen ze terug naar het park en vroegen mensen of ze Teddy hadden gezien. Ze zochten hoog en laag, maar Teddy was nog steeds vermist. Onne begon zich ontmoedigd te voelen, maar Zeker herinnerde hem aan de stem van zekerheid, die hem aanmoedigde om te blijven kijken en nooit op te geven.

Uiteindelijk vonden ze Teddy op een bankje. Een vriendelijke vreemdeling had hem gevonden en daar neergezet, in de hoop dat iemand hem zou komen zoeken. Onne was dolgelukkig en omhelsde Teddy stevig. Hij bedankte Zeker voor het helpen en laten zien hoe hij de vijf transformaties kon gebruiken.

Vanaf die dag leerde Onne zijn favoriete speeltje nog meer te koesteren en hem nooit uit het zicht te laten. En wanneer hij zich bezorgd of onzeker voelde, herinnerde hij zich de vijf transformaties en hoe ze hem hielpen Teddy te vinden.

Het einde.

 Felis bibendum ut tristique et egestas quis ipsum suspendisse ultrices. Ultricies mi quis hendrerit dolor magna eget est lorem. Etiam dignissim diam quis enim lobortis scelerisque fermentum dui. Ultricies integer quis auctor elit. Elementum integer enim neque volutpat ac tincidunt. In hac habitasse platea dictumst vestibulum rhoncus est pellentesque elit. Facilisis gravida neque convallis a cras semper auctor neque vitae. Porttitor massa id neque aliquam 

Je kunt ALLE* avonturen van Onne en Zeker GRATIS online lezen. Het enige wat je hoeft te doen is je te registreren -op onze partnerwebsite- met je emailadres. Daar kun je natuurlijk ook kleurrijke Ebooks en Paperback versies kopen.

Maak Onne en Zeker onderdeel van jouw dagelijkse leven.
Zeker staat klaar om ook jouw - met alles in je leven -te helpen!
Meer weten?