De kracht van aanwezigheid: Onne en curiteit leren verschijnen

De verhaaltjes leeftijd 4+ zijn opzettelijk in – voor ouders begrijpelijke taal – geschreven. Er is dus (bewust) extra uitleg nodig tijdens het voorlezen aan de kleintjes. Dit zorgt voor een extra ouder-kind band. 

Deel Avontuur

Toen de zon onderging aan de hemel, voelde Onne zich nerveus voor de volgende dag. Hij wist dat hij vroeg wakker moest worden en naar school moest gaan, maar hij kon het gevoel van angst dat hem bekruipt niet van zich afschudden.

Net op dat moment liep Zeker de kamer binnen en ze kon zien dat Onne ergens last van had. “Wat is er aan de hand, broertje?” vroeg ze met een zachte glimlach.

Onne keek haar met betraande ogen aan en zei: “Ik ben bang om morgen naar school te gaan. Wat als ik te laat ben en iedereen me uitlacht?”

Zeker ging naast Onne zitten en sloeg haar arm om hem heen. “Het is normaal om je nerveus te voelen, Onne,” zei ze, “maar je hoeft je niet door je angsten te laten beheersen. Je kunt de vijf transformaties gebruiken om ze te overwinnen.”

Onne keek haar aan met een verbaasde uitdrukking, dus Zeker legde uit: “De vijf transformaties zijn manieren om naar de stemmen in je hoofd te luisteren en goede beslissingen te nemen. Eerst negeer je de stem van onzekerheid, dan gebruik je het als inspiratie en vermaak. Daarna luister je naar de stem van zekerheid, onderneem je actie en ten slotte raak je bevriend met de twee innerlijke stemmen.”

Onne was nog steeds in de war, dus Zeker vervolgde: “Laat me het je laten zien. In plaats van ons zorgen te maken over te laat komen, laten we een plan maken om ervoor te zorgen dat we op tijd op school zijn. We kunnen een wekker zetten, de avond ervoor onze koffers pakken en vroeg opstaan om ons klaar te maken. Op die manier hoeven we ons geen zorgen te maken dat we te laat komen.”

Onne glimlachte om het idee en begon zich zelfverzekerder te voelen. Met de hulp van Zeker voerde hij het plan uit en was de volgende dag op tijd op school. Hij ontving zelfs een perfecte aanwezigheidsprijs aan het einde van het schooljaar, waardoor hij zich trots en volbracht voelde.

Terwijl ze die avond in bed kropen, herinnerde Zeker Onne nogmaals aan de vijf transformaties en spraken ze over hoe ze die in verschillende situaties konden gebruiken. Onne viel in slaap met een veilig en geborgen gevoel, wetende dat hij zijn zus had om hem te helpen zijn angsten te overwinnen.

Het einde.

 Felis bibendum ut tristique et egestas quis ipsum suspendisse ultrices. Ultricies mi quis hendrerit dolor magna eget est lorem. Etiam dignissim diam quis enim lobortis scelerisque fermentum dui. Ultricies integer quis auctor elit. Elementum integer enim neque volutpat ac tincidunt. In hac habitasse platea dictumst vestibulum rhoncus est pellentesque elit. Facilisis gravida neque convallis a cras semper auctor neque vitae. Porttitor massa id neque aliquam 

Je kunt ALLE* avonturen van Onne en Zeker GRATIS online lezen. Het enige wat je hoeft te doen is je te registreren -op onze partnerwebsite- met je emailadres. Daar kun je natuurlijk ook kleurrijke Ebooks en Paperback versies kopen.

Maak Onne en Zeker onderdeel van jouw dagelijkse leven.
Zeker staat klaar om ook jouw - met alles in je leven -te helpen!
Meer weten?