De kracht van teamwork

De verhaaltjes leeftijd 4+ zijn opzettelijk in – voor ouders begrijpelijke taal – geschreven. Er is dus (bewust) extra uitleg nodig tijdens het voorlezen aan de kleintjes. Dit zorgt voor een extra ouder-kind band. 

Deel Avontuur

Onne en Zeker waren broer en zus. Onne was een verlegen jongen die zich altijd nerveus en bang voelde, terwijl Zeker een zelfverzekerd meisje was dat altijd klaar stond om de wereld aan te gaan. Ze waren heel verschillend van elkaar, maar ze hielden heel veel van elkaar.

Op een dag kondigde hun leraar aan dat ze aan een groepsproject gingen werken. Onne voelde zich erg angstig om in een groep te werken, terwijl Zeker enthousiast was over de mogelijkheid om samen te werken en nieuwe vrienden te maken.

Terwijl ze aan het project werkten, hoorde Onne steeds een stem in zijn hoofd die zei dat hij niet goed genoeg was en dat hij gewoon moest opgeven. Maar Zeker herinnerde hem eraan dat hij een waardevol onderdeel van de groep was en dat ze zijn idee?½n nodig hadden.

Onne voelde zich ge?»nspireerd door de woorden van zijn zus en begon meer bij te dragen aan het project. Ze werkten samen en luisterden naar elkaars idee?½n. Ze lachten en hadden plezier terwijl ze werkten.

Uiteindelijk was hun project een groot succes en waren ze allebei trots op wat ze hadden bereikt. Onne besefte dat hij niet bang hoefde te zijn om in een groep te werken en dat hij veel te bieden had.

Toen ze die avond naar bed gingen, vertelden Onne en Zeker over het project en hoe ze samenwerkten. Ze voelden zich allebei gelukkig en tevreden, wetende dat ze een belangrijke les over teamwork hadden geleerd.

De volgende dag werden ze wakker, klaar om alle uitdagingen aan te gaan die op hun pad kwamen. Onne voelde zich zelfverzekerder en minder bang, en Zeker voelde zich nog enthousiaster om samen te werken en met anderen samen te werken.

Het einde.

 Felis bibendum ut tristique et egestas quis ipsum suspendisse ultrices. Ultricies mi quis hendrerit dolor magna eget est lorem. Etiam dignissim diam quis enim lobortis scelerisque fermentum dui. Ultricies integer quis auctor elit. Elementum integer enim neque volutpat ac tincidunt. In hac habitasse platea dictumst vestibulum rhoncus est pellentesque elit. Facilisis gravida neque convallis a cras semper auctor neque vitae. Porttitor massa id neque aliquam 

Je kunt ALLE* avonturen van Onne en Zeker GRATIS online lezen. Het enige wat je hoeft te doen is je te registreren -op onze partnerwebsite- met je emailadres. Daar kun je natuurlijk ook kleurrijke Ebooks en Paperback versies kopen.

Maak Onne en Zeker onderdeel van jouw dagelijkse leven.
Zeker staat klaar om ook jouw - met alles in je leven -te helpen!
Meer weten?