De magie van teleurstelling

De verhaaltjes leeftijd 4+ zijn opzettelijk in – voor ouders begrijpelijke taal – geschreven. Er is dus (bewust) extra uitleg nodig tijdens het voorlezen aan de kleintjes. Dit zorgt voor een extra ouder-kind band. 

Deel Avontuur

Er was eens een jonge jongen genaamd Onne die er de hele week naar had uitgekeken om naar het park te gaan. Hij hield ervan om op de schommels te spelen, van de glijbaan af te gaan en rond te rennen met zijn vrienden. Maar op de dag dat hij zou gaan, begon het hevig te regenen en kon hij niet meer naar het park.

Onne was erg teleurgesteld en verdrietig. Hij wist niet wat hij moest doen. Toen kwam zijn zus, Zeker, naar hem toe en herinnerde hem aan de vijf transformaties.

Ze vertelde hem dat het ok?® was om teleurgesteld te zijn en dat het een normaal onderdeel van het leven was. Ze herinnerde hem er ook aan om de stem van onzekerheid te gebruiken als amusement en inspiratie. Onne begon na te denken over wat hij kon doen in plaats van naar het park te gaan.

Toen stelde Zeker voor om binnen te picknicken in de woonkamer. Onne vond het een geweldig idee en begon zich weer opgewonden te voelen. Ze kregen een deken, wat hapjes en drankjes en zetten hun picknick op in de woonkamer.

Terwijl ze hun overdekte picknick hadden, realiseerde Onne zich dat hij net zoveel plezier had als hij in het park zou hebben gehad. Hij realiseerde zich dat dingen soms niet gaan zoals gepland, maar dat er altijd andere manieren zijn om plezier te hebben.

Het verhaal eindigt met Onne die zich de magie van teleurstelling realiseert en hoe dit kan leiden tot onverwachte en plezierige ervaringen. Hij voelde zich dankbaar voor de begeleiding van zijn zus en blij dat hij zo’n geweldige tijd met haar had.

De dialogen van Onne en Zeker in het hele verhaal helpen de vijf transformaties te verklaren en hoe ze kunnen worden gebruikt bij het omgaan met teleurstelling.

 Felis bibendum ut tristique et egestas quis ipsum suspendisse ultrices. Ultricies mi quis hendrerit dolor magna eget est lorem. Etiam dignissim diam quis enim lobortis scelerisque fermentum dui. Ultricies integer quis auctor elit. Elementum integer enim neque volutpat ac tincidunt. In hac habitasse platea dictumst vestibulum rhoncus est pellentesque elit. Facilisis gravida neque convallis a cras semper auctor neque vitae. Porttitor massa id neque aliquam 

Je kunt ALLE* avonturen van Onne en Zeker GRATIS online lezen. Het enige wat je hoeft te doen is je te registreren -op onze partnerwebsite- met je emailadres. Daar kun je natuurlijk ook kleurrijke Ebooks en Paperback versies kopen.

Maak Onne en Zeker onderdeel van jouw dagelijkse leven.
Zeker staat klaar om ook jouw - met alles in je leven -te helpen!
Meer weten?