De pestkop verslaan: Onne en Zeker’s Big Adventure

De verhaaltjes leeftijd 4+ zijn opzettelijk in – voor ouders begrijpelijke taal – geschreven. Er is dus (bewust) extra uitleg nodig tijdens het voorlezen aan de kleintjes. Dit zorgt voor een extra ouder-kind band. 

Deel Avontuur

Ooit waren Onne en Zeker op weg naar het park. Terwijl ze liepen, zagen ze een groep kinderen die een kleine jongen oppikten. Onne voelde zich bang en onzeker over wat te doen, terwijl Zeker vastbesloten was om te helpen.

Ze benaderden de groep en de leider van de pestkoppen begon Onne te plagen. Onne voelde de stem van onzekerheid in zijn hoofd en zei dat hij weg moest rennen of zich moest verstoppen, maar Zeker moedigde hem aan om de vijf transformaties te gebruiken. Ze lachten om de stem van onzekerheid, gebruikten het als inspiratie en luisterden naar de stem van zekerheid.

Ze besloten met het jongetje te praten en hoorden dat hij Timmy heette. Timmy was nieuw in de stad en de pestkoppen plaagden hem omdat hij anders was. Onne en Zeker toonden Timmy vriendelijkheid en werden zijn vrienden.

De pestkoppen probeerden Timmy weer op te pakken, maar Onne en Zeker kwamen voor hem op. Ze vertelden de pestkoppen dat het verkeerd was om gemeen tegen iemand te zijn, alleen maar omdat ze anders waren. De pestkoppen beseften hun fout en verontschuldigden zich bij Timmy.

Naarmate de dag vorderde, lieten Onne en Zeker Timmy door het park zien en hadden ze veel plezier. Ze leerden dat het belangrijk was om op te komen voor wat goed was en altijd vriendelijk te zijn voor anderen.

Het einde.

In dit verhaal leren kinderen omgaan met pestkoppen met behulp van de vijf transformaties. Ze leren ook het belang van vriendelijkheid en opkomen voor wat goed is.

 Felis bibendum ut tristique et egestas quis ipsum suspendisse ultrices. Ultricies mi quis hendrerit dolor magna eget est lorem. Etiam dignissim diam quis enim lobortis scelerisque fermentum dui. Ultricies integer quis auctor elit. Elementum integer enim neque volutpat ac tincidunt. In hac habitasse platea dictumst vestibulum rhoncus est pellentesque elit. Facilisis gravida neque convallis a cras semper auctor neque vitae. Porttitor massa id neque aliquam 

Je kunt ALLE* avonturen van Onne en Zeker GRATIS online lezen. Het enige wat je hoeft te doen is je te registreren -op onze partnerwebsite- met je emailadres. Daar kun je natuurlijk ook kleurrijke Ebooks en Paperback versies kopen.

Maak Onne en Zeker onderdeel van jouw dagelijkse leven.
Zeker staat klaar om ook jouw - met alles in je leven -te helpen!
Meer weten?