De vijf transformaties: van huiswerkangst naar zelfvertrouwen

De verhaaltjes leeftijd 4+ zijn opzettelijk in – voor ouders begrijpelijke taal – geschreven. Er is dus (bewust) extra uitleg nodig tijdens het voorlezen aan de kleintjes. Dit zorgt voor een extra ouder-kind band. 

Deel Avontuur

Het was een heldere en zonnige dag en Onne voelde zich nerveus. Hij had een moeilijke huiswerkopdracht die hij niet begreep en niet wist wat hij moest doen. Onne had een stem in zijn hoofd die hem vertelde dat hij dom was en er nooit achter zou komen.

Toen hij van school naar huis liep, zag hij zijn zus Zeker hinkelen met haar vriendinnen. Ze merkte dat Onne bezorgd keek en vroeg hem wat er aan de hand was. Onne legde zijn huiswerkprobleem uit en de stem in zijn hoofd die hem onzeker maakte.

Zeker luisterde aandachtig en vertelde Onne over de vijf transformaties die hem konden helpen. Ze zei dat de eerste stap was om de stem van onzekerheid in zijn hoofd te negeren. Onne wist niet zeker hoe hij dat moest doen, maar Zeker legde uit dat het betekende dat hij moest proberen niet naar de negatieve gedachten te luisteren en zich in plaats daarvan te concentreren op de positieve dingen die hij kon doen.

De tweede transformatie was om de stem van onzekerheid te gebruiken als inspiratie en vermaak. Zeker stelde Voor dat Onne probeert te lachen om de negatieve gedachten en ze te gebruiken om zichzelf te motiveren om een oplossing te vinden.

De derde transformatie was luisteren naar de stem van zekerheid. Zeker herinnerde Onne eraan dat hij een slimme jongen was en zijn leraar of klasgenoten om hulp kon vragen. Ze moedigde hem aan om de goede dingen in het leven te zien en in zichzelf te geloven.

De vierde transformatie was om actie te ondernemen en Onne wist dat hij iets moest doen. Hij besloot het advies van Zeker op te volgen en zijn leraar om hulp te vragen. Toen hij de volgende dag in de klas kwam, benaderde hij zijn leraar en legde zijn probleem uit. Zijn leraar hielp graag en ze werkten samen aan het huiswerk totdat Onne het begreep.

De vijfde transformatie was om bevriend te raken met de twee innerlijke stemmen. Onne realiseerde zich dat hij ervoor kon kiezen om te luisteren naar de positieve stem van zekerheid in plaats van de negatieve stem van onzekerheid. Hij was trots op zichzelf omdat hij om hulp vroeg en was zijn zus Zeker dankbaar dat ze hem de weg wees.

Toen Onne die dag van school naar huis liep, voelde hij zich gelukkig en zelfverzekerd. Hij kon niet wachten om zijn voltooide huiswerkopdracht aan zijn zus en leraar te laten zien.

De titel van dit boek is ‘Onne vindt vertrouwen: een verhaal over het overwinnen van onzekerheid’. Het is een verhaal dat jonge kinderen leert hoe ze in zichzelf kunnen geloven en de vijf transformaties kunnen gebruiken om hun angsten en angsten te overwinnen.

 Felis bibendum ut tristique et egestas quis ipsum suspendisse ultrices. Ultricies mi quis hendrerit dolor magna eget est lorem. Etiam dignissim diam quis enim lobortis scelerisque fermentum dui. Ultricies integer quis auctor elit. Elementum integer enim neque volutpat ac tincidunt. In hac habitasse platea dictumst vestibulum rhoncus est pellentesque elit. Facilisis gravida neque convallis a cras semper auctor neque vitae. Porttitor massa id neque aliquam 

Je kunt ALLE* avonturen van Onne en Zeker GRATIS online lezen. Het enige wat je hoeft te doen is je te registreren -op onze partnerwebsite- met je emailadres. Daar kun je natuurlijk ook kleurrijke Ebooks en Paperback versies kopen.

Maak Onne en Zeker onderdeel van jouw dagelijkse leven.
Zeker staat klaar om ook jouw - met alles in je leven -te helpen!
Meer weten?