Evenwichtsoefening: Onne leert zijn tijd te beheren.

Deel Avontuur

Onne was een jonge jongen die graag voetbalde, tekende en zong. Hij had zoveel dingen die hij wilde doen, maar soms voelde hij zich overweldigd. Op een dag zat hij in zijn kamer, omringd door zijn boeken en speelgoed, en hij had het gevoel dat hij niet genoeg tijd had voor alles. Hij zuchtte en keek naar zijn zus, Zeker, die naast hem zat.

“Ik wou dat ik meer tijd had voor alles,” zei Onne.

Zeker glimlachte naar hem. “Weet je, Onne, soms kan het voelen alsof we niet genoeg tijd hebben voor alles, maar we kunnen leren om prioriteiten te stellen en onze tijd effectief te beheren.”

Onne keek haar nieuwsgierig aan. “Hoe doe ik dat?”

Zeker dacht even na. “Laten we de vijf transformaties gebruiken om het uit te zoeken.”

Onne knikte en luisterde toen Zeker de eerste transformatie uitlegde: negeer de stem van onzekerheid. Ze vertelde hem dat hij soms het gevoel heeft dat hij niet alles kan, maar dat hij niet naar die negatieve stem in zijn hoofd moet luisteren. In plaats daarvan moet hij zich concentreren op wat hij kan doen.

Onne knikte weer en voelde zich iets beter. Toen legde Zeker de tweede transformatie uit: gebruik de stem van onzekerheid als vermaak en inspiratie. Ze vertelde hem dat wanneer hij dat negatieve stemmetje in zijn hoofd hoorde, hij erom kon lachen en het kon gebruiken als motivatie om het beter te doen.

Onne dacht hierover na en glimlachte. Hij besefte dat hij die negatieve stem kon omzetten in iets positiefs.

Vervolgens legde Zeker de derde transformatie uit: laat je leiden door de stem van zekerheid. Ze vertelde hem om zelfverzekerd te zijn en zich te concentreren op de goede dingen in het leven.

Onne voelde zijn zelfvertrouwen groeien toen hij naar de woorden van Zeker luisterde. Hij had het gevoel dat hij alles kon.

Toen legde Zeker de vierde transformatie uit: onderneem actie. Ze vertelde hem om een lijst te maken van de dingen die hij wilde doen en ze prioriteit te geven. Ze zei dat hij zich eerst op de belangrijkste dingen moest concentreren.

Onne pakte een papiertje en begon alle dingen op te schrijven die hij wilde doen. Hij besefte dat hij veel op zijn bord had, maar hij wist dat hij het kon doen als hij zich concentreerde.

Tot slot legde Zeker de vijfde transformatie uit: bevriend raken met de twee innerlijke stemmen. Ze vertelde hem dat het ok?® was om je soms overweldigd te voelen, maar hij moest onthouden dat hij het aankon. Ze zei hem dat hij vrienden moest maken met die negatieve stem en die moest gebruiken om hem te motiveren.

Onne glimlachte naar zijn zus. “Dank je wel, Zeker. Ik voel me nu veel beter.”

Zeker omhelsde hem. “Je bent welkom, Onne. Vergeet niet dat je alles kunt doen waar je je zinnen op hebt gezet.”

Onne bekeek zijn lijst en voelde zich vastberaden. Hij wist dat hij zijn tijd effectief kon prioriteren en beheren.

Vanaf die dag gebruikte Onne de vijf transformaties wanneer hij zich overweldigd voelde. Hij leerde zijn tijd effectief te prioriteren en te beheren, en hij was in staat om alle dingen te doen waar hij van hield. Hij voetbalde, tekende en zong, en hij voelde zich gelukkig en voldaan.

Het einde.

 Felis bibendum ut tristique et egestas quis ipsum suspendisse ultrices. Ultricies mi quis hendrerit dolor magna eget est lorem. Etiam dignissim diam quis enim lobortis scelerisque fermentum dui. Ultricies integer quis auctor elit. Elementum integer enim neque volutpat ac tincidunt. In hac habitasse platea dictumst vestibulum rhoncus est pellentesque elit. Facilisis gravida neque convallis a cras semper auctor neque vitae. Porttitor massa id neque aliquam 

Je kunt ALLE* avonturen van Onne en Zeker GRATIS online lezen. Het enige wat je hoeft te doen is je te registreren -op onze partnerwebsite- met je emailadres. Daar kun je natuurlijk ook kleurrijke Ebooks en Paperback versies kopen.

Maak Onne en Zeker onderdeel van jouw dagelijkse leven.
Zeker staat klaar om ook jouw - met alles in je leven -te helpen!
Meer weten?