Je talenten omarmen: een verhaal van Onne en curiteit

Deel Avontuur

Onne was altijd nerveus geweest om voor anderen op te treden. De gedachte om op een podium te staan en ieders aandacht op hem te hebben, was genoeg om zijn maag te laten kolken. Maar toen zijn school aankondigde dat ze een talentenjacht hadden, kon Onne niet anders dan een beetje opgewonden raken. Hij had altijd graag gitaar gespeeld en gezongen, maar hij voelde zich nooit zelfverzekerd genoeg om het met anderen te delen.

Terwijl Onne in zijn slaapkamer op zijn gitaar zat te tokkelen, voelde hij de vertrouwde stem van onzekerheid binnensluipen. “Wat als iedereen me uitlacht?” dacht hij. “Wat als ik het verknal en iedereen denkt dat ik verschrikkelijk ben?”

Onne’s zus, Zeker, liep de kamer binnen en merkte zijn bezorgde uitdrukking op. “Wat is er aan de hand, Onne?” vroeg ze.

Onne aarzelde even voordat hij toegaf: “Ik ben bang om op te treden in de talentenjacht. Ik wil mezelf niet voor iedereen in verlegenheid brengen.”

Zeker glimlachte en ging naast hem zitten. “Ik begrijp hoe je je voelt”, zei ze. “Maar denk aan de vijf transformaties. De eerste is het negeren van de stem van onzekerheid.”

Onne haalde diep adem en probeerde de negatieve gedachten uit zijn hoofd te duwen. “Je hebt gelijk”, zei hij. “Ik moet niet naar die stem luisteren.”

De volgende dagen oefende Onne zijn gitaar en zang. Met de aanmoediging van Zeker begon hij meer vertrouwen te krijgen in zijn capaciteiten. Maar naarmate de dag van de talentenjacht naderde, begonnen zijn zenuwen weer het beste van hem te krijgen.

Terwijl Onne backstage stond te wachten op zijn beurt om op te treden, hoorde hij de stem van onzekerheid weer. “Je gaat het verknoeien”, fluisterde het. “Iedereen gaat je uitlachen.”

Maar deze keer was Onne er klaar voor. Hij herinnerde zich de tweede transformatie: de stem van onzekerheid gebruiken als vermaak en inspiratie. In plaats van zich door de negatieve gedachten naar beneden te laten halen, begon hij na te denken over hoe hij ze kon gebruiken om zichzelf te motiveren. “Ik zal ze laten zien hoe fout ze zijn”, dacht hij.

Uiteindelijk was het de beurt aan Onne om op te treden. Hij liep het podium op, gitaar in de hand, en haalde diep adem. Toen hij begon te spelen en te zingen, voelde hij de nervositeit wegglijden. Hij concentreerde zich op de muziek en de woorden en stortte zijn hart en ziel in de voorstelling.

Het publiek was gebiologeerd. Onne’s stem was prachtig en zijn gitaarspel was indrukwekkend. Toen hij klaar was, barstte de hele zaal in applaus uit.

Toen Onne van het podium liep, straalde hij van trots. Zeker snelde naar hem toe om hem te knuffelen. “Je was geweldig!” riep ze uit.

Onne glimlachte en bedankte haar. “Ik had het niet kunnen doen zonder jouw hulp”, zei hij. “Herinner je je de derde transformatie nog? Om je te laten leiden door de stem van zekerheid? Dat was je voor mij.”

Zeker grijnsde. “Ik ben er altijd om je te steunen”, zei ze.

Onne realiseerde zich dat hij niet alleen zijn angst om te presteren had overwonnen, maar dat hij ook had geleerd om zijn unieke talenten en capaciteiten te omarmen. Hij had de vijf transformaties gebruikt om zijn negatieve gedachten om te zetten in positieve en was een betere versie van zichzelf geworden.

Vanaf die dag begon Onne vaker op te treden, zelfs in lokale caf?®s en restaurants. Hij had zijn passie gevonden en was niet langer bang om die met de wereld te delen.

Het einde.

In “Embracing Your Talents: A Story of Onne and Zeker” volgen lezers Onne’s reis terwijl hij leert zijn angst om te presteren te overwinnen en zijn unieke talenten te omarmen. Met de hulp van zijn zus Zeker leert Onne de vijf transformaties te gebruiken om zijn negatieve gedachten om te zetten in positieve.

 Felis bibendum ut tristique et egestas quis ipsum suspendisse ultrices. Ultricies mi quis hendrerit dolor magna eget est lorem. Etiam dignissim diam quis enim lobortis scelerisque fermentum dui. Ultricies integer quis auctor elit. Elementum integer enim neque volutpat ac tincidunt. In hac habitasse platea dictumst vestibulum rhoncus est pellentesque elit. Facilisis gravida neque convallis a cras semper auctor neque vitae. Porttitor massa id neque aliquam 

Je kunt ALLE* avonturen van Onne en Zeker GRATIS online lezen. Het enige wat je hoeft te doen is je te registreren -op onze partnerwebsite- met je emailadres. Daar kun je natuurlijk ook kleurrijke Ebooks en Paperback versies kopen.

Maak Onne en Zeker onderdeel van jouw dagelijkse leven.
Zeker staat klaar om ook jouw - met alles in je leven -te helpen!
Meer weten?