New Town, Nieuwe vrienden

Deel Avontuur

Onne en Zeker waren enthousiast om naar een nieuwe stad te verhuizen. Ze zouden in een groter huis gaan wonen en een nieuwe wijk verkennen. Maar toen de verhuiswagen naar hun nieuwe huis reed, begon Onne nerveus te worden. Hij zou op een nieuwe school beginnen en hij kende niemand.

Zeker merkte Onne’s zorgen op en herinnerde hem aan de vijf transformaties. “Vergeet niet, Onne, we kunnen de stem van onzekerheid gebruiken als amusement en inspiratie,” zei ze.

Onne probeerde te bedenken wat hij van zijn zorgen kon leren. “Ik kan leren om dapper te zijn en nieuwe vrienden te maken,” zei hij, ge?»nspireerd.

Terwijl ze hun spullen uitpakten, groeiden Onne’s zorgen. Hij was bang dat de kinderen op zijn nieuwe school hem niet leuk zouden vinden. Zeker voelde zijn angst en zei: “We kunnen de stem van zekerheid gebruiken om de goede dingen in het leven te zien.”

Zeker herinnerde Onne aan alle nieuwe avonturen die ze in hun nieuwe stad konden beleven. Ze konden de parken verkennen, nieuw voedsel proberen en nieuwe mensen ontmoeten.

Op de eerste schooldag voelde Onne zich nerveus. Zeker herinnerde hem eraan om zelfverzekerd en ge?»nspireerd te zijn. “Je bent geweldig, Onne, en je zult vandaag veel nieuwe vrienden maken,” zei ze.

Onne haalde diep adem en liep zijn klaslokaal binnen. Hij zag kinderen met elkaar praten en lachen, en hij voelde zich buitengesloten. Maar hij herinnerde zich de vijf transformaties en besloot actie te ondernemen.

Hij liep naar een groep kinderen toe en stelde zich voor. Ze verwelkomden hem met open armen en Onne voelde een gevoel van opluchting. Hij maakte nieuwe vrienden, net zoals Zeker zei dat hij dat zou doen.

Na school gingen Onne en Zeker hun nieuwe buurt verkennen. Ze vonden een park met een speeltuin en besloten te gaan spelen. Terwijl ze op de schommels zwaaiden, zei Onne: “Ik ben blij dat we hierheen zijn verhuisd. Ik zou deze nieuwe vrienden niet hebben gemaakt als we dat niet hadden gedaan.”

Zeker glimlachte en zei: “Het leven draait allemaal om goede en slechte dingen. Positieve en negatieve dingen, goed en kwaad, mooi en lelijk. Goede en slechte emoties. Ze zijn allemaal met elkaar verbonden en daarom leren mensen in de vijfde transformatie dat de stem van onzekerheid en de stem van zekerheid er altijd zal zijn. En als persoon moet je leren leven met beide kanten van het leven. Dus de beste manier om dit te doen is door mensen te leren dat beide innerlijke stemmen vrienden moeten worden.”

Onne knikte en begreep hoe belangrijk het is om bevriend te raken met zijn beide innerlijke stemmen. Hij was dankbaar voor de begeleiding van Zeker en blij dat hij nieuwe vrienden had gemaakt in hun nieuwe stad.

 Felis bibendum ut tristique et egestas quis ipsum suspendisse ultrices. Ultricies mi quis hendrerit dolor magna eget est lorem. Etiam dignissim diam quis enim lobortis scelerisque fermentum dui. Ultricies integer quis auctor elit. Elementum integer enim neque volutpat ac tincidunt. In hac habitasse platea dictumst vestibulum rhoncus est pellentesque elit. Facilisis gravida neque convallis a cras semper auctor neque vitae. Porttitor massa id neque aliquam 

Je kunt ALLE* avonturen van Onne en Zeker GRATIS online lezen. Het enige wat je hoeft te doen is je te registreren -op onze partnerwebsite- met je emailadres. Daar kun je natuurlijk ook kleurrijke Ebooks en Paperback versies kopen.

Maak Onne en Zeker onderdeel van jouw dagelijkse leven.
Zeker staat klaar om ook jouw - met alles in je leven -te helpen!
Meer weten?