Om hulp vragen: een verhaal van moed en vriendschap

De verhaaltjes leeftijd 4+ zijn opzettelijk in – voor ouders begrijpelijke taal – geschreven. Er is dus (bewust) extra uitleg nodig tijdens het voorlezen aan de kleintjes. Dit zorgt voor een extra ouder-kind band. 

Deel Avontuur

Ooit, in een prachtige tuin, waren er twee beste vrienden genaamd Onne en Zeker. Ze hielden ervan om samen te spelen, de tuin te verkennen en bloemen te plukken. Op een dag besloten ze in een hoge boom te klimmen, maar Onne was bang. Hij was bang om te vallen en zichzelf pijn te doen.

Zeker merkte Onne’s angst op en vroeg hem wat er aan de hand was. Onne wilde niet toegeven dat hij bang was, dus probeerde hij alleen in de boom te klimmen. Hij realiseerde zich echter al snel dat hij het niet alleen kon, en hij zat vast aan een tak en voelde zich hulpeloos en alleen.

Zeker zag dat Onne hulp nodig had en schoot hem te hulp. Ze hielp hem van de boom en samen spraken ze over waarom het ok?® is om hulp te vragen als je het nodig hebt. Onne heeft geleerd dat iedereen soms hulp nodig heeft, en het is ok?® om toe te geven als je bang of onzeker bent.

Toen ze terugliepen naar hun speelruimte, voelde Onne zich dankbaar voor de hulp van zijn vriend en besefte hij dat het vragen om hulp een teken van kracht is, niet van zwakte. Vanaf dat moment beloofde hij zichzelf om altijd om hulp te vragen wanneer hij het nodig had, en hij wist dat Zeker er altijd zou zijn om hem te ondersteunen.

Door het verhaal van Onne en Zeker leren jonge lezers over het belang van het vragen om hulp en de waarde van echte vriendschap. Het verhaal laat ook zien hoe de vijf transformaties jonge kinderen kunnen helpen om op een gezonde en positieve manier met hun emoties en angsten om te gaan.

 Felis bibendum ut tristique et egestas quis ipsum suspendisse ultrices. Ultricies mi quis hendrerit dolor magna eget est lorem. Etiam dignissim diam quis enim lobortis scelerisque fermentum dui. Ultricies integer quis auctor elit. Elementum integer enim neque volutpat ac tincidunt. In hac habitasse platea dictumst vestibulum rhoncus est pellentesque elit. Facilisis gravida neque convallis a cras semper auctor neque vitae. Porttitor massa id neque aliquam 

Je kunt ALLE* avonturen van Onne en Zeker GRATIS online lezen. Het enige wat je hoeft te doen is je te registreren -op onze partnerwebsite- met je emailadres. Daar kun je natuurlijk ook kleurrijke Ebooks en Paperback versies kopen.

Maak Onne en Zeker onderdeel van jouw dagelijkse leven.
Zeker staat klaar om ook jouw - met alles in je leven -te helpen!
Meer weten?