Onne en curiteit: de kracht van copingmechanismen

Deel Avontuur

Onne voelde zich angstiger dan ooit tevoren. Zijn ouders hadden de laatste tijd veel ruzie en hij voelde de spanning in de lucht. Hij probeerde de stem van onzekerheid in zijn hoofd te negeren, maar het werd steeds luider. Hij wist niet hoe hij met de stress moest omgaan.

Toen stapte Zeker in. Ze had gemerkt hoe Onne zich voelde en besloot met hem te praten. “Onne, ik zie dat je je gestrest voelt. Het is belangrijk om te onthouden dat stress een normaal onderdeel van het leven is, maar er zijn manieren om ermee om te gaan.”

Onne keek haar verward aan. “Hoe bedoel je, Zeker? Hoe kan ik hiermee omgaan?”

Zeker glimlachte geruststellend naar hem. “Laat me het je laten zien.” Ze leidde Onne naar de achtertuin, waar ze op het gras zaten in de schaduw van een boom. “Sluit je ogen en haal diep adem”, instrueerde ze. “Luister naar de geluiden om je heen. Hoor je de vogels fluiten? De bladeren die ritselen in de wind?”

Onne haalde diep adem en luisterde. Hij kon de vogels en de bladeren horen en hij voelde een gevoel van kalmte over zich heen komen. “Dat voelt fijn”, zei hij.

“Dat komt omdat je mindfulness beoefent,” legde Zeker uit. “Het is een copingmechanisme dat je helpt je te concentreren op het huidige moment en zorgen over de toekomst of het verleden los te laten.”

Onne was onder de indruk. “Ik wist niet dat dat kon helpen”, zei hij.

“Er zijn veel verschillende coping-mechanismen die je kunt gebruiken,” vervolgde Zeker. “Diep ademhalen, sporten, praten met iemand die je vertrouwt of iets creatiefs doen zoals tekenen of schrijven, kunnen je allemaal helpen om je beter te voelen. De sleutel is om te vinden wat voor jou werkt en het regelmatig te oefenen.”

Onne knikte bedachtzaam. “Ik zal er een paar moeten proberen”, zei hij.

In de daaropvolgende dagen hielp Zeker Onne bij het oefenen van verschillende coping-mechanismen. Ze maakten samen wandelingen, speelden basketbal in de achtertuin en probeerden zelfs yoga. Onne was verrast om te ontdekken dat hij genoot van deze activiteiten en zich daarna minder gestrest voelde.

Op een dag kregen Onne’s ouders weer ruzie en Voelde Onne dat hij in paniek raakte. Maar deze keer wist hij wat hij moest doen. Hij ging naar buiten en oefende diepe ademhaling, gericht op het huidige moment. Toen hij weer naar binnen ging, voelde hij zich rustiger en meer in controle.

Zeker merkte de verandering in Onne op en glimlachte naar hem. “Ik ben trots op je”, zei ze. “Je leert omgaan met moeilijke situaties.”

Onne grijnsde terug naar haar. “Bedankt, Zeker. Ik voel me beter nu ik weet hoe ik met stress moet omgaan.”

Vanaf dat moment oefende Onne zijn coping-mechanismen regelmatig en had hij meer vertrouwen in zijn vermogen om met moeilijke situaties om te gaan. Hij realiseerde zich dat hij niet de hele tijd naar de stem van onzekerheid hoefde te luisteren en dat er manieren waren om zich beter te voelen.

Het einde.

Onne and Zeker: The Power of Coping Mechanisms is een hartverwarmend verhaal over hoe een jonge jongen leert omgaan met stress en angst door de begeleiding van zijn oudere zus. Met boeiende personages en gemakkelijk te begrijpen uitleg over coping-mechanismen, zal dit verhaal zeker een favoriet worden onder jonge lezers.

 Felis bibendum ut tristique et egestas quis ipsum suspendisse ultrices. Ultricies mi quis hendrerit dolor magna eget est lorem. Etiam dignissim diam quis enim lobortis scelerisque fermentum dui. Ultricies integer quis auctor elit. Elementum integer enim neque volutpat ac tincidunt. In hac habitasse platea dictumst vestibulum rhoncus est pellentesque elit. Facilisis gravida neque convallis a cras semper auctor neque vitae. Porttitor massa id neque aliquam 

Je kunt ALLE* avonturen van Onne en Zeker GRATIS online lezen. Het enige wat je hoeft te doen is je te registreren -op onze partnerwebsite- met je emailadres. Daar kun je natuurlijk ook kleurrijke Ebooks en Paperback versies kopen.

Maak Onne en Zeker onderdeel van jouw dagelijkse leven.
Zeker staat klaar om ook jouw - met alles in je leven -te helpen!
Meer weten?