Onne en de kracht van nee zeggen

De verhaaltjes leeftijd 4+ zijn opzettelijk in – voor ouders begrijpelijke taal – geschreven. Er is dus (bewust) extra uitleg nodig tijdens het voorlezen aan de kleintjes. Dit zorgt voor een extra ouder-kind band. 

Deel Avontuur

Het was een heldere en zonnige dag en Onne speelde buiten met zijn vrienden. Ze hadden plezier, maar toen begonnen ze dingen te doen waardoor Onne zich ongemakkelijk voelde. Ze wilden stenen naar de vogels gooien en in een hoge boom klimmen waardoor Onne bang werd.

Onne wilde geen van die dingen doen, maar hij wilde niet dat zijn vrienden dachten dat hij bang was. Dus ging hij met hen mee, ook al had hij het gevoel dat er iets niet klopte.

Later die dag ging Onne naar zijn grote zus Zeker en vertelde haar wat er was gebeurd. Ze luisterde goed en legde Onne uit dat het ok?® is om ‘nee’ te zeggen als hij iets niet wil doen.

Onne vroeg: “Maar wat als mijn vrienden denken dat ik niet cool ben?”

Zeker glimlachte en zei: “Het is veel cooler om trouw te zijn aan jezelf en te doen wat je weet dat goed is, zelfs als het niet is wat je vrienden willen doen.”

Onne voelde zich wat beter en dacht na over wat zijn zus had gezegd. De volgende keer dat zijn vrienden iets wilden doen wat hij niet leuk vond, haalde hij diep adem en zei: “Nee, dat wil ik niet doen. Laten we iets anders spelen.”

In het begin waren zijn vrienden verrast, maar toen glimlachten ze en zeiden: “Ok?®, laten we iets anders spelen.”

Onne voelde zich echt trots op zichzelf omdat hij opkwam voor waar hij in geloofde, en hij besefte dat het belangrijk is om naar zijn eigen stem te luisteren, zijn stem van zekerheid.

Vanaf die dag had Onne meer vertrouwen in zichzelf en zijn keuzes. Hij wist dat hij niet iets hoefde te doen om erbij te horen of anderen gelukkig te maken. En wanneer hij zich onzeker voelde, herinnerde hij zich wat zijn zus hem had verteld en gebruikte hij de kracht om ‘nee’ te zeggen.

Toen de dag in de nacht veranderde, ging Onne naar bed met een gelukkig en veilig gevoel, wetende dat hij de kracht had om zijn eigen keuzes te maken en voor zichzelf op te komen.

Het einde.

 Felis bibendum ut tristique et egestas quis ipsum suspendisse ultrices. Ultricies mi quis hendrerit dolor magna eget est lorem. Etiam dignissim diam quis enim lobortis scelerisque fermentum dui. Ultricies integer quis auctor elit. Elementum integer enim neque volutpat ac tincidunt. In hac habitasse platea dictumst vestibulum rhoncus est pellentesque elit. Facilisis gravida neque convallis a cras semper auctor neque vitae. Porttitor massa id neque aliquam 

Je kunt ALLE* avonturen van Onne en Zeker GRATIS online lezen. Het enige wat je hoeft te doen is je te registreren -op onze partnerwebsite- met je emailadres. Daar kun je natuurlijk ook kleurrijke Ebooks en Paperback versies kopen.

Maak Onne en Zeker onderdeel van jouw dagelijkse leven.
Zeker staat klaar om ook jouw - met alles in je leven -te helpen!
Meer weten?