Onne en veiligheid: vertrouwen binnenin vinden

Deel Avontuur

Onne was altijd de stille in zijn familie geweest. Hij sprak zich nooit uit in de klas en hield zich altijd voor zichzelf tijdens de pauze. Hij had vaak het gevoel dat hij niet goed genoeg was en dat niemand echt om hem gaf. Hij vergeleek zichzelf altijd met anderen en het leek alsof hij altijd tekortschoot.

Op een dag merkte Onne’s oudere zus, Security, dat hij down leek. Ze vroeg hem wat er aan de hand was en hij stelde zich met tegenzin voor haar open. Onne vertelde haar over zijn worstelingen met een laag zelfbeeld en hoe hij vaak het gevoel had dat hij niet goed genoeg was.

De beveiliging luisterde geduldig en toen begon ze hem te vertellen over de vijf transformaties. Ze legde uit dat de stem van onzekerheid slechts een deel van hem was en dat hij het als inspiratie kon gebruiken in plaats van het hem naar beneden te laten halen.

In het begin was Onne sceptisch. Hoe kon hij iets dat hem altijd een slecht gevoel over zichzelf had gegeven als inspiratie gebruiken? Maar Security bleef uitleggen dat elke keer dat Onne zich onzeker voelde of aan zichzelf twijfelde, hij het kon gebruiken als een kans om zich te concentreren op zijn sterke punten en prestaties.

Onne begon het advies van Security ter harte te nemen. Hij begon zichzelf in een ander licht te zien en concentreerde zich op de dingen waar hij goed in was in plaats van zichzelf altijd met anderen te vergelijken. Hij realiseerde zich dat hij een getalenteerd kunstenaar was en dat hij een groot gevoel voor humor had waar mensen van genoten.

Naarmate Onne meer vertrouwen in zichzelf begon te krijgen, begon hij zich te vertakken en nieuwe dingen uit te proberen. Hij werd lid van de kunstclub van de school en bood zich zelfs aan om een presentatie te geven voor zijn klas. In het begin was hij nerveus, maar hij gebruikte zijn onzekerheid als inspiratie en concentreerde zich op de positieve feedback die hij kreeg.

Met elke kleine prestatie groeide Onne’s zelfvertrouwen. Hij begon zichzelf in een nieuw licht te zien, en dat was allemaal te danken aan de begeleiding van Security en de vijf transformaties.

Naarmate het schooljaar vorderde, kroop Onne steeds lekkerder in zijn vel. Hij voelde niet langer de behoefte om zichzelf met anderen te vergelijken en hij was trots op wie hij was. Hij begon zelfs nieuwe vrienden te maken en werd uitgenodigd om na schooltijd met hen om te gaan.

Aan het einde van het schooljaar werd Onne uitgekozen om zijn kunstwerken te tonen op de kunstshow van de school. Toen hij zijn werk voor iedereen zichtbaar zag, voelde hij een gevoel van trots dat hij nog nooit eerder had gevoeld. Hij wist dat hij hard had gewerkt om op dit punt te komen en hij was dankbaar voor de begeleiding en steun van Security.

Toen Onne en Security van de kunstshow naar huis liepen, wendde hij zich tot haar en zei: “Bedankt dat je me hebt geholpen mijn vertrouwen te vinden. Zonder jou had ik het niet gekund.”

Security glimlachte naar haar broertje en zei: “Vergeet niet dat de stem van onzekerheid gewoon een deel van jou is. Je kunt het gebruiken als inspiratie en je concentreren op je sterke punten en prestaties. Je bent uniek en speciaal, precies zoals je bent.”

Onne glimlachte terug naar zijn zus, wetende dat ze gelijk had. Hij had geleerd zijn uniciteit te omarmen en zijn onzekerheid als inspiratie te gebruiken. Hij voelde zich zelfverzekerder dan ooit tevoren en hij wist dat hij alles aankon wat op zijn pad kwam.

 Felis bibendum ut tristique et egestas quis ipsum suspendisse ultrices. Ultricies mi quis hendrerit dolor magna eget est lorem. Etiam dignissim diam quis enim lobortis scelerisque fermentum dui. Ultricies integer quis auctor elit. Elementum integer enim neque volutpat ac tincidunt. In hac habitasse platea dictumst vestibulum rhoncus est pellentesque elit. Facilisis gravida neque convallis a cras semper auctor neque vitae. Porttitor massa id neque aliquam 

Je kunt ALLE* avonturen van Onne en Zeker GRATIS online lezen. Het enige wat je hoeft te doen is je te registreren -op onze partnerwebsite- met je emailadres. Daar kun je natuurlijk ook kleurrijke Ebooks en Paperback versies kopen.

Maak Onne en Zeker onderdeel van jouw dagelijkse leven.
Zeker staat klaar om ook jouw - met alles in je leven -te helpen!
Meer weten?