Onne en Zeker: Overwinnen het donker

De verhaaltjes leeftijd 4+ zijn opzettelijk in – voor ouders begrijpelijke taal – geschreven. Er is dus (bewust) extra uitleg nodig tijdens het voorlezen aan de kleintjes. Dit zorgt voor een extra ouder-kind band. 

Deel Avontuur

Zeker merkte dat Onne moeite had om in slaap te vallen, dus vroeg ze hem wat er aan de hand was. Onne gaf toe dat hij bang was in het donker en het niet leuk vond om alleen in zijn kamer te slapen. Zeker luisterde aandachtig en stelde toen voor dat ze een nieuwe aanpak zouden proberen om hem te helpen zich veilig en geborgen te voelen.

Ze leidde hem naar buiten naar de achtertuin en wees naar de sterren. “Kijk naar al die sterren”, zei ze. “Ze schijnen zo fel en ze zijn er altijd. Net als de stem van zekerheid in je hoofd. Het is er altijd om je te begeleiden, om je te helpen je veilig en geborgen te voelen.” Onne keek vol ontzag naar de sterren en hij voelde zich een beetje beter.

Daarna gingen ze weer naar binnen en Zeker haalde een stuk papier en wat kleurpotloden tevoorschijn. Ze vroeg Onne om een tekening te maken van zichzelf die zich veilig en geborgen voelt. Onne tekende een foto van zichzelf die hand in hand met Zeker en omringd door heldere sterren. Terwijl hij tekende, moedigde Zeker hem aan om na te denken over alle dingen die hem een veilig en geborgen gevoel gaven.

Nadat ze klaar waren, plakte Zeker de foto op inse’s slaapkamermuur, waar hij het elke avond kon zien voordat hij naar bed ging. “Wanneer je je bang voelt, kijk dan naar deze foto en onthoud dat je niet alleen bent,” zei ze. “De stem van zekerheid is altijd bij je.”

Onne glimlachte en omhelsde Zeker. “Dank je wel”, zei hij. “Ik voel me nu beter.”

Naarmate de dagen verstreken, begon Onne zich ‘s nachts steeds veiliger te voelen in zijn kamer. Wanneer hij bang was, keek hij naar de foto aan zijn muur en herinnerde zich de sterren en de stem van zekerheid in zijn hoofd. Hij begon vaker naar die stem te luisteren en het hielp hem om zich zelfverzekerder en minder bang te voelen.

Het avontuur van Onne en Zeker leerde hen allebei hoe belangrijk het is om naar hun innerlijke stemmen te luisteren en manieren te vinden om zich veilig en geborgen te voelen. Ze wisten dat er in de toekomst uitdagingen zouden zijn, maar ze hadden er vertrouwen in dat ze die samen aankonden.

 Felis bibendum ut tristique et egestas quis ipsum suspendisse ultrices. Ultricies mi quis hendrerit dolor magna eget est lorem. Etiam dignissim diam quis enim lobortis scelerisque fermentum dui. Ultricies integer quis auctor elit. Elementum integer enim neque volutpat ac tincidunt. In hac habitasse platea dictumst vestibulum rhoncus est pellentesque elit. Facilisis gravida neque convallis a cras semper auctor neque vitae. Porttitor massa id neque aliquam 

Je kunt ALLE* avonturen van Onne en Zeker GRATIS online lezen. Het enige wat je hoeft te doen is je te registreren -op onze partnerwebsite- met je emailadres. Daar kun je natuurlijk ook kleurrijke Ebooks en Paperback versies kopen.

Maak Onne en Zeker onderdeel van jouw dagelijkse leven.
Zeker staat klaar om ook jouw - met alles in je leven -te helpen!
Meer weten?