Onne en Zeker: De Geruchtenmolen

Deel Avontuur

Onne en Zeker liepen van school naar huis en bespraken het aankomende schoolproject. Plotseling hoorden ze gefluister en gegiechel van een groep studenten die bij elkaar zaten. Toen ze dichterbij kwamen, realiseerden ze zich dat de studenten naar hen keken en fluisterden.

Onne voelde zijn hart sneller kloppen en zijn handpalmen waren bezweet. Hij dacht meteen dat er iets mis was en de studenten hadden het over hem en Zeker. Zeker, aan de andere kant, bleef kalm en verzameld, wetende dat geruchten en roddels een deel van het leven zijn en dat ze het hen niet moeten laten be?»nvloeden.

Terwijl ze verder liepen, voelde Onne het gewicht van de roddels die hem zwaar vielen. Zeker merkte Onne’s onbehagen op en vroeg hem wat er aan de hand was. Onne deelde zijn zorgen en Zeker luisterde aandachtig. Vervolgens herinnerde ze Onne aan de vijf transformaties en hoe ze hen konden helpen om met de situatie om te gaan.

“Vergeet niet, Onne, de eerste transformatie is om de stem van onzekerheid te negeren,” zei Zeker. “We kunnen niet controleren wat mensen over ons zeggen, maar we kunnen wel bepalen hoe we erop reageren.”

Onne dacht na over curity’s woorden en besefte dat ze gelijk had. Hij kon zich niet laten be?»nvloeden door de roddels. Dus probeerde hij zich te concentreren op de positieve dingen, zoals het project waar ze aan werkten en hoe enthousiast hij erover was.

Toen ze hun huis naderden, zagen ze hun buurvrouw, mevrouw Jenkins, op haar veranda zitten. Ze riep naar hen: “H?®, kinderen, kom hier. Ik heb vandaag iets interessants gehoord.”

Onne voelde zijn hart zinken, denkend dat mevrouw Jenkins de roddels ook hoorde. Maar Zeker bleef kalm en vroeg mrs. Jenkins wat ze had gehoord. Mevrouw Jenkins antwoordde: “Ik heb gehoord dat jullie samen aan een project werken. Dat is zo geweldig. Ik weet zeker dat je het uitstekend zult doen.”

Onne en Zeker keken elkaar aan en glimlachten. Ze realiseerden zich dat niet alles wat ze hoorden roddels waren en dat mensen ook positieve dingen over hen te zeggen konden hebben.

Toen ze hun huis binnenliepen, kon Onne niet anders dan trots op zichzelf zijn omdat hij zich niet door de roddels liet be?»nvloeden. Zeker merkte Onne’s hervonden zelfvertrouwen op en herinnerde hem aan de derde transformatie.

“Onne, onthoud de stem van zekerheid,” zei Zeker. “We moeten vertrouwen hebben in onszelf. We weten wie we zijn en we moeten ons niet laten bepalen door de mening van iemand anders.”

Onne knikte en begreep hoe belangrijk het is om zelfverzekerd en zelfverzekerd te zijn. Hij realiseerde zich dat hij niemands goedkeuring nodig had om gelukkig en tevreden met zichzelf te zijn.

In de daaropvolgende dagen bleven Onne en Zeker aan hun project werken en de geruchtenmolen viel uiteindelijk weg. Onne leerde hoe belangrijk het is om roddels niet op hem te laten inwerken en de kracht van de vijf transformaties. Zeker was trots op haar broertje en hoe hij gegroeid was van de ervaring.

Vanaf die dag wisten Onne en Zeker dat wat er ook op hun pad kwam, ze het konden overwinnen door naar hun innerlijke stemmen te luisteren en de vijf transformaties te gebruiken.

 Felis bibendum ut tristique et egestas quis ipsum suspendisse ultrices. Ultricies mi quis hendrerit dolor magna eget est lorem. Etiam dignissim diam quis enim lobortis scelerisque fermentum dui. Ultricies integer quis auctor elit. Elementum integer enim neque volutpat ac tincidunt. In hac habitasse platea dictumst vestibulum rhoncus est pellentesque elit. Facilisis gravida neque convallis a cras semper auctor neque vitae. Porttitor massa id neque aliquam 

Je kunt ALLE* avonturen van Onne en Zeker GRATIS online lezen. Het enige wat je hoeft te doen is je te registreren -op onze partnerwebsite- met je emailadres. Daar kun je natuurlijk ook kleurrijke Ebooks en Paperback versies kopen.

Maak Onne en Zeker onderdeel van jouw dagelijkse leven.
Zeker staat klaar om ook jouw - met alles in je leven -te helpen!
Meer weten?