Onne en Zeker: De Grote Test

Deel Avontuur

Onne voelde zich nerveus toen hij naar school liep. Vandaag was de dag van de grote wiskundetest en hij wist niet zeker of hij voorbereid was. Zijn hoofd was gevuld met gedachten over het falen van de test en het teleurstellen van zijn ouders.

Toen hij het klaslokaal binnenliep, zag hij zijn zus, Zeker, aan haar bureau zitten met een kalme en zelfverzekerde blik op haar gezicht. Onne was jaloers op haar zelfverzekerdheid en wenste dat hij meer op haar kon lijken.

Tijdens de test bleven Onne’s gedachten afdwalen en had hij moeite om zich te concentreren. Hij bleef de stem van onzekerheid in zijn hoofd horen en vertelde hem dat hij zou falen. Maar toen herinnerde hij zich de eerste transformatie: negeer de stem van onzekerheid. Hij haalde diep adem en probeerde die negatieve gedachten uit zijn hoofd te duwen.

Na de test ontmoetten Onne en Zeker elkaar buiten het klaslokaal. “Hoe heb je het gedaan?” Zeker vroeg met een glimlach.

“Ik weet het niet”, gaf Onne toe. “Ik was zo zenuwachtig, ik kon me niet concentreren.”

“Dat is ok?®”, stelde Zeker hem gerust. “Het is normaal om je nerveus te voelen voor een grote test. Maar denk aan de tweede transformatie: gebruik de stem van onzekerheid als vermaak en inspiratie. Je kunt je nervositeit gebruiken als inspiratie om de volgende keer harder te studeren.”

Onne nam haar advies ter harte en besloot de avond door te brengen met het bekijken van zijn aantekeningen en het doen van wat extra oefenproblemen. Hij realiseerde zich dat studeren hem zou helpen zich beter voorbereid en zelfverzekerder te voelen.

De volgende dag liep Onne met veel meer zelfvertrouwen het klaslokaal binnen. Hij had hard gestudeerd en wist dat hij klaar was voor de test. Toen hij aan zijn bureau ging zitten, hoorde hij de stem van de beveiliging in zijn hoofd, die hem vertelde dat hij dit kon doen.

Tijdens de test voelde Onne zich veel meer ontspannen en gefocust. Hij herinnerde zich de derde transformatie: laat je leiden door de stem van zekerheid. Hij stond zichzelf toe om zich zelfverzekerd en ge?»nspireerd te voelen, wetende dat hij de moeite had genomen om zich voor te bereiden op de test.

Toen de test voorbij was, voelde Onne zich opgelucht en trots op zichzelf. Hij had zijn angst en bezorgdheid overwonnen en dat had zijn vruchten afgeworpen. Toen hij het klaslokaal uitliep, zag hij zijn zus op hem wachten.

“Hoe is het gegaan?” Zeker gevraagd.

“Ik denk dat ik het redelijk goed heb gedaan”, zei Onne met een glimlach. “Bedankt voor je advies gisteren. Het heeft me echt geholpen.”

“Daar zijn grote zussen voor”, antwoordde Zeker, die hem een geruststellend schouderklopje gaf.

Terwijl ze samen naar huis liepen, dacht Onne na over de vierde transformatie: onderneem actie. Hij realiseerde zich dat hij deze lessen kon toepassen op andere gebieden van zijn leven, niet alleen op tests. Hij kon de kracht van de stem van zekerheid gebruiken om hem te helpen zijn onzekerheden en angsten te overwinnen.

Uiteindelijk waren Onne en Zeker bevriend geraakt met hun twee innerlijke stemmen, en het had hen sterkere en zelfverzekerdere individuen gemaakt.

Het einde.

Informatie over visuele beschrijvende landschappen:

Toen Onne naar school liep, kwam de zon aan de hemel op en wierp een warm en gouden licht over de gebouwen en straten. Hij kon de geluiden van fluitende vogels en het geritsel van bladeren in de zachte bries horen. Het schoolgebouw doemde voor hem op, met zijn rode bakstenen muren en hoge ramen. In het klaslokaal waren de bureaus in nette rijen gerangschikt en het krijtbord was bedekt met gekrabbelde vergelijkingen en diagrammen.

 Felis bibendum ut tristique et egestas quis ipsum suspendisse ultrices. Ultricies mi quis hendrerit dolor magna eget est lorem. Etiam dignissim diam quis enim lobortis scelerisque fermentum dui. Ultricies integer quis auctor elit. Elementum integer enim neque volutpat ac tincidunt. In hac habitasse platea dictumst vestibulum rhoncus est pellentesque elit. Facilisis gravida neque convallis a cras semper auctor neque vitae. Porttitor massa id neque aliquam 

Je kunt ALLE* avonturen van Onne en Zeker GRATIS online lezen. Het enige wat je hoeft te doen is je te registreren -op onze partnerwebsite- met je emailadres. Daar kun je natuurlijk ook kleurrijke Ebooks en Paperback versies kopen.

Maak Onne en Zeker onderdeel van jouw dagelijkse leven.
Zeker staat klaar om ook jouw - met alles in je leven -te helpen!
Meer weten?