Onne en Zeker: De kracht van positieve energie

Deel Avontuur

Onne was een slimme en nieuwsgierige jongen die graag de wereld om hem heen verkende. Maar hij had een probleem – hij zou gemakkelijk boos worden en moeite hebben om zijn emoties te beheersen. Zijn woede kreeg vaak het beste van hem en hij haalde uit naar anderen, waarbij hij hen en zichzelf pijn deed.

Op een dag, toen Onne in het park aan het spelen was, kreeg hij ruzie met een ander kind over een speeltje. Onne’s woede kookte over en hij sloeg het andere kind. Zeker, die van een afstandje over Onne had gewaakt, kwam langs om in te grijpen.

“Onne, wat is er gebeurd? Waarom heb je dat kind geslagen?” Zeker vroeg zachtjes.

“Hij pakte mijn speeltje en ik werd boos. Ik kon mezelf niet beheersen,” zei Onne, terwijl de tranen in zijn ogen opwelden.

Zeker knielde naast Onne neer en legde een hand op zijn schouder. “Het is ok?® om boos te zijn, Onne. Maar we moeten leren onze emoties te beheersen, zodat we anderen geen pijn doen. Laat me je enkele technieken leren om te kalmeren en je woede om te zetten in positieve energie.”

En zo leerde Zeker Onne de kracht van diep ademhalen en tellen tot tien. Hij liet Onne zien hoe hij zijn triggers kon herkennen en de fysieke sensaties in zijn lichaam kon identificeren die aangaven dat hij boos werd. Zeker leerde Onne ook hoe belangrijk het is om zijn gevoelens op een gezonde manier te uiten, zoals praten met een vertrouwde volwassene of vriend, schrijven in een dagboek of iets creatiefs doen zoals tekenen of schilderen.

Na verloop van tijd begon Onne deze technieken te oefenen wanneer hij zijn woede voelde opkomen. Hij merkte dat hij zijn emoties meer onder controle had en helderder kon denken in moeilijke situaties. Onne begon ook zijn gevoelens opener en eerlijker te uiten, wat hem hielp sterkere relaties met anderen op te bouwen.

Op een dag, toen Onne met zijn vrienden aan het spelen was, botste een ander kind per ongeluk tegen hem aan en sloeg hem omver. Onne voelde een golf van woede in hem opkomen, maar deze keer kon hij diep ademhalen en tot tien tellen. Hij dacht na over Zeker’s leringen en realiseerde zich dat hij niemand of zichzelf wilde kwetsen. In plaats daarvan transformeerde hij zijn woede in positieve energie en kanaliseerde het in nog harder spelen met zijn vrienden.

Vanaf die dag bleef Onne de technieken beoefenen die Zeker hem had geleerd en leerde hij zijn woede op een gezonde manier te beheersen. Hij realiseerde zich ook dat het ok?® was om je soms boos te voelen, zolang hij die energie maar ten goede gebruikte en daarbij niemand pijn deed.

Naarmate Onne ouder werd, werd hij onder zijn leeftijdsgenoten bekend als iemand op wie altijd kon worden gerekend om kalm te blijven in moeilijke situaties. Hij begon zelfs anderen de technieken te leren die Zeker hem had geleerd, waarbij hij de kracht van positieve energie doorgaf aan de mensen om hem heen.

Het einde.

Dit verhaal gaat over de kracht van positieve energie en hoe we onze negatieve emoties kunnen omzetten in iets positiefs. Het leert kinderen het belang van het beheersen van hun emoties, het uiten van hun gevoelens op een gezonde manier en het kanaliseren van hun energie naar positieve resultaten. Met kleurrijke illustraties en herkenbare personages zal Onne and Zeker: The Power of Positive Energy zeker een geliefde favoriet worden bij zowel kinderen als ouders.

 Felis bibendum ut tristique et egestas quis ipsum suspendisse ultrices. Ultricies mi quis hendrerit dolor magna eget est lorem. Etiam dignissim diam quis enim lobortis scelerisque fermentum dui. Ultricies integer quis auctor elit. Elementum integer enim neque volutpat ac tincidunt. In hac habitasse platea dictumst vestibulum rhoncus est pellentesque elit. Facilisis gravida neque convallis a cras semper auctor neque vitae. Porttitor massa id neque aliquam 

Je kunt ALLE* avonturen van Onne en Zeker GRATIS online lezen. Het enige wat je hoeft te doen is je te registreren -op onze partnerwebsite- met je emailadres. Daar kun je natuurlijk ook kleurrijke Ebooks en Paperback versies kopen.

Maak Onne en Zeker onderdeel van jouw dagelijkse leven.
Zeker staat klaar om ook jouw - met alles in je leven -te helpen!
Meer weten?