Onne en Zeker: de kracht van teamwork

Deel Avontuur

Onne en Zeker waren allebei enthousiast om hun groepsproject op school te starten. Hun leraar, mevrouw Johnson, had elke student in haar klas toegewezen om een groep te vormen en aan een project te werken dat hun creativiteit en samenwerkingsvaardigheden zou laten zien.

Onne was nerveus omdat hij nog nooit aan een groepsproject had gewerkt. Zijn geest was gevuld met de stem van onzekerheid, die hem vertelde dat hij niet goed genoeg was en dat hij alles zou verpesten.

Aan de andere kant was Zeker zelfverzekerd en positief. Ze wist dat samenwerken als een team het project gemakkelijker en leuker zou maken. Ze luisterde naar de stem van zekerheid, die haar vertelde dat ze in staat was om alles te bereiken waar ze haar zinnen op had gezet.

De twee broers en zussen, samen met hun andere klasgenoten, kregen een week de tijd om met hun projectidee te komen en het voor de klas te presenteren. Onne en Zeker besloten om te werken aan een project over de ruimte, iets waar ze allebei dol op waren.

Toen ze aan hun project begonnen te werken, had Onne moeite om zijn idee?½n bij te dragen. Hij had het gevoel dat zijn idee?½n niet goed genoeg waren en dat hij het team alleen maar naar beneden zou slepen. Zeker merkte dat Onne niet zoveel meedeed als hij zou moeten doen, dus besloot ze met hem te praten.

“Hey Onne, ik heb gemerkt dat je niet echt bijdraagt aan het project. Is alles in orde?” Zeker gevraagd.

Onne keek naar beneden en gaf toe dat hij zich onzeker voelde over zijn idee?½n. Zeker legde hem uit dat ieders idee?½n waardevol waren en dat het project alleen succesvol zou zijn als ze als team samenwerkten.

“Onne, denk aan de tweede transformatie. Gebruik de stem van onzekerheid als vermaak en inspiratie. Laten we lachen om die negatieve gedachten en een manier vinden om ze te gebruiken om ons project nog beter te maken,” zei Zeker.

Onne realiseerde zich dat hij de stem van onzekerheid zijn acties liet beheersen, en hij besloot in plaats daarvan naar de stem van zekerheid te luisteren. Hij begon meer idee?½n aan te dragen en het project begon vorm te krijgen.

Samen bedachten Onne en Zeker een prachtig project dat hun creativiteit en teamwork liet zien. Ze presenteerden het voor de klas en iedereen was onder de indruk.

Mevrouw Johnson was trots op haar studenten en prees hen voor hun harde werk en toewijding. Ze herinnerde hen eraan dat samenwerken als een team de sleutel tot succes was en dat ieders idee?½n waardevol waren.

Toen Onne en Zeker het klaslokaal verlieten, voelden ze zich trots op zichzelf. Ze hadden een belangrijke les geleerd over de kracht van teamwork en samenwerking.

“Wow, Zeker, we hebben het gedaan! We werkten samen als een team en kwamen tot een geweldig project!” Onne riep het uit.

“Ja, Onne, we hebben het gedaan! Denk aan de vierde transformatie. We hebben actie ondernomen en alles wat we hebben geleerd van de eerste, tweede en derde transformaties gebruikt om dit project tot een succes te maken,” antwoordde Zeker.

Onne glimlachte en voelde zich dankbaar voor het hebben van een zus als Zeker die altijd wist hoe hij hem moest inspireren en motiveren.

De broers en zussen liepen samen naar huis, zich gelukkig en voldaan voelend. Ze wisten dat de kracht van teamwork hen zou helpen elk obstakel in de toekomst te overwinnen.

 Felis bibendum ut tristique et egestas quis ipsum suspendisse ultrices. Ultricies mi quis hendrerit dolor magna eget est lorem. Etiam dignissim diam quis enim lobortis scelerisque fermentum dui. Ultricies integer quis auctor elit. Elementum integer enim neque volutpat ac tincidunt. In hac habitasse platea dictumst vestibulum rhoncus est pellentesque elit. Facilisis gravida neque convallis a cras semper auctor neque vitae. Porttitor massa id neque aliquam 

Je kunt ALLE* avonturen van Onne en Zeker GRATIS online lezen. Het enige wat je hoeft te doen is je te registreren -op onze partnerwebsite- met je emailadres. Daar kun je natuurlijk ook kleurrijke Ebooks en Paperback versies kopen.

Maak Onne en Zeker onderdeel van jouw dagelijkse leven.
Zeker staat klaar om ook jouw - met alles in je leven -te helpen!
Meer weten?