Onne en Zeker: De Wiskunde Wiz

Deel Avontuur

Onne was een verlegen jongen met rommelig bruin haar en felblauwe ogen. Hij zat in de vijfde klas en worstelde met wiskunde. Elke keer als hij cijfers zag, bevroor hij en hoorde hij de stem van onzekerheid die hem vertelde dat hij niet slim genoeg was.

Security, zijn oudere zus, was het tegenovergestelde. Ze was zelfverzekerd, altijd klaar om nieuwe dingen te proberen en blonk uit in wiskunde. Ze merkte Onne’s worsteling op en besloot hem te helpen.

Op een zonnige middag vroeg Zeker Onne om met haar mee te gaan naar buiten om samen aan een project te werken. Onne stemde schoorvoetend toe, maar toen ze naar buiten liepen, merkte hij hoe mooi de bomen eruit zagen met hun herfstkleuren. De bladeren veranderden van groen naar geel en rood en de lucht rook fris en fris.

Zeker zette een tafel en twee stoelen neer en ze bracht wat wiskundige problemen naar voren waar ze samen aan konden werken. Onne voelde zijn angst toenemen toen hij naar de cijfers keek. Hij hoorde de stem van onzekerheid die hem vertelde dat hij wiskunde nooit zou begrijpen.

Maar Zeker was er om te helpen. Ze herinnerde hem aan de eerste transformatie, om de stem van onzekerheid te negeren. Ze vertelde hem dat het normaal was om je soms onzeker te voelen, maar dat hij zich er niet door moest laten tegenhouden om het te proberen.

Terwijl ze aan de problemen werkten, hoorde Onne de stem van onzekerheid die hem vertelde dat hij niet goed genoeg was. Maar hij hoorde ook de stem van zekerheid die hem vertelde dat hij vooruitgang boekte, dat hij nieuwe dingen leerde en dat het goed met hem ging.

De tweede transformatie was om de stem van onzekerheid als inspiratie te gebruiken. Onne besefte dat hij van zijn fouten kon leren en dat elke keer als hij een fout maakte, hij het opnieuw kon proberen en het beter kon doen. Hij zag dat hij vooruitgang boekte en dit maakte hem trots op zichzelf.

Na een tijdje voelde Onne zich zelfverzekerder. Hij gebruikte de derde transformatie en liet zich leiden door de stem van zekerheid. Hij was in staat om de goede dingen in het leven en in zichzelf te zien. Hij kon zien dat hij in staat was om wiskunde te leren en dat hij er steeds beter in werd.

Onne was nu klaar voor de vierde transformatie en ondernam actie. Hij besloot om hulp te vragen wanneer hij het nodig had en om verschillende middelen te gebruiken om zijn wiskundige vaardigheden te verbeteren. Hij sprak met zijn leraar en vroeg om extra hulp, en hij gebruikte ook online bronnen om wiskundige problemen te oefenen.

Zeker merkte hoe hard Onne werkte en hoeveel vooruitgang hij boekte. Ze moedigde hem aan om door te gaan en nooit op te geven. Onne realiseerde zich dat hij de vijfde transformatie gebruikte en bevriend raakte met de twee innerlijke stemmen. Hij leerde dat zowel de stem van onzekerheid als de stem van zekerheid er altijd zou zijn, maar hij kon kiezen naar welke hij luisterde.

Onne en Zeker maakten hun rekenproblemen af en keken elkaar trots aan. Ze hadden die dag allebei iets nieuws geleerd. Onne leerde dat hij zijn angst voor wiskunde kon overwinnen en dat hij in staat was om nieuwe dingen te leren. Zeker leerde dat ze haar broer kon helpen door hem aan te moedigen en hem door zijn worstelingen te leiden.

Toen ze terug naar binnen liepen, voelde Onne een gevoel van voldoening. Hij had de vijf transformaties gebruikt om een wiskundige wiz te worden, en hij wist dat hij ze kon gebruiken om elke uitdaging die op zijn pad kwam te overwinnen.

 Felis bibendum ut tristique et egestas quis ipsum suspendisse ultrices. Ultricies mi quis hendrerit dolor magna eget est lorem. Etiam dignissim diam quis enim lobortis scelerisque fermentum dui. Ultricies integer quis auctor elit. Elementum integer enim neque volutpat ac tincidunt. In hac habitasse platea dictumst vestibulum rhoncus est pellentesque elit. Facilisis gravida neque convallis a cras semper auctor neque vitae. Porttitor massa id neque aliquam 

Je kunt ALLE* avonturen van Onne en Zeker GRATIS online lezen. Het enige wat je hoeft te doen is je te registreren -op onze partnerwebsite- met je emailadres. Daar kun je natuurlijk ook kleurrijke Ebooks en Paperback versies kopen.

Maak Onne en Zeker onderdeel van jouw dagelijkse leven.
Zeker staat klaar om ook jouw - met alles in je leven -te helpen!
Meer weten?