Onne en Zeker: een groeimindsetverhaal.

De verhaaltjes leeftijd 4+ zijn opzettelijk in – voor ouders begrijpelijke taal – geschreven. Er is dus (bewust) extra uitleg nodig tijdens het voorlezen aan de kleintjes. Dit zorgt voor een extra ouder-kind band. 

Deel Avontuur

Toen de zon begon onder te gaan en de sterren aan de hemel twinkelden, klom Onne, een jonge jongen, in zijn knusse bed, zich ongemakkelijk en onzeker voelend over de wiskundetest van morgen. Hij wenste dat hij het goed kon doen in wiskunde zoals zijn zus, Zeker.

Zeker merkte de zorgen van haar broer op en ging naast hem zitten. “Onne, wat zit je dwars?” vroeg ze met zachte stem.

Onne zuchtte en antwoordde: “Ik heb morgen een wiskundetest en ik ben bang dat ik het niet goed zal doen.”

Zeker glimlachte geruststellend en zei: “Onne, ken je de vijf transformaties? Ze kunnen je helpen je angsten en onzekerheden te overwinnen.”

Onne keek naar zijn zus, nieuwsgierig naar de vijf transformaties.

Zeker begon uit te leggen: “De eerste transformatie is het negeren van de stem van onzekerheid. Het is ok?® om je nerveus te voelen, maar laat die gedachten je niet beheersen. De tweede transformatie is om die stem als inspiratie te gebruiken. Wat kun je ervan leren? Hoe kan het je helpen?”

Onne luisterde goed, maar voelde zich nog steeds onzeker over zijn wiskundetest.

“De derde transformatie is om je te laten leiden door de stem van de beveiliging,” vervolgde Zeker. “Denk positief, focus op je sterke punten en onthoud dat je in staat bent om het goed te doen. De vierde transformatie is actie ondernemen. Studeer hard en oefen de wiskundige problemen. En ten slotte is de vijfde transformatie om vrienden te zijn met beide stemmen. Omarm zowel het goede als het slechte en onthoud dat het ok?® is om fouten te maken.”

Onne glimlachte naar zijn zus en voelde zich zelfverzekerder. “Dank je wel, Zeker. Ik ga morgen mijn best doen.”

Zeker gaf haar broer een knuffel en zei: “Vergeet niet dat fouten kansen zijn om te leren en te groeien. Je hebt dit!”

Toen Onne in slaap viel, voelde hij zich dankbaar voor het advies van zijn zus en de vijf transformaties. Hij wist dat hij zijn angsten onder ogen kon zien en ze kon overwinnen met een beetje hulp van de stemmen in zijn hoofd.

 Felis bibendum ut tristique et egestas quis ipsum suspendisse ultrices. Ultricies mi quis hendrerit dolor magna eget est lorem. Etiam dignissim diam quis enim lobortis scelerisque fermentum dui. Ultricies integer quis auctor elit. Elementum integer enim neque volutpat ac tincidunt. In hac habitasse platea dictumst vestibulum rhoncus est pellentesque elit. Facilisis gravida neque convallis a cras semper auctor neque vitae. Porttitor massa id neque aliquam 

Je kunt ALLE* avonturen van Onne en Zeker GRATIS online lezen. Het enige wat je hoeft te doen is je te registreren -op onze partnerwebsite- met je emailadres. Daar kun je natuurlijk ook kleurrijke Ebooks en Paperback versies kopen.

Maak Onne en Zeker onderdeel van jouw dagelijkse leven.
Zeker staat klaar om ook jouw - met alles in je leven -te helpen!
Meer weten?