Onne en Zeker: een groeimindsetverhaal

Deel Avontuur

Onne was een jonge jongen die zich altijd onzeker voelde over zichzelf. Hij werd vaak nerveus om nieuwe dingen te proberen, bezorgd over wat andere mensen van hem zouden kunnen denken. Zijn zus, Zeker, daarentegen, was zelfverzekerd en zeker van zichzelf. Ze had altijd een positieve instelling en was nooit bang om nieuwe uitdagingen aan te gaan.

Op een dag voelde Onne zich bijzonder down. Hij had een fout gemaakt op school en maakte zich zorgen over wat zijn klasgenoten van hem zouden denken. Zeker merkte het ongeluk van haar broer op en besloot actie te ondernemen.

“Hey Onne, ik merk dat je je een beetje down voelt. Wat is er aan de hand?” Zeker gevraagd.

Onne zuchtte en legde uit wat er op school was gebeurd. “Ik heb een fout gemaakt en nu gaat iedereen denken dat ik dom ben”, zei hij.

Zeker glimlachte geruststellend. “Fouten maken is een natuurlijk onderdeel van leren, Onne. We maken ze allemaal. Maar het is belangrijk om te onthouden dat fouten ook kansen zijn voor groei.”

Onne keek zijn zus sceptisch aan. “Hoe bedoel je?”

Zeker legde uit: “Als we fouten maken, leren we wat niet werkt. En die kennis helpt ons om het de volgende keer beter te doen. Dat heet een groeimindset.”

Onne was ge?»ntrigeerd. “Hoe werkt het?”

Zeker nam haar broer mee naar buiten en liet hem een tuin zien. “Al die planten zien? Ze begonnen als kleine zaadjes, maar met water en zonneschijn groeiden ze uit tot prachtige bloemen en groenten. En net als deze planten kunnen we groeien en verbeteren met de juiste mindset.”

Onne glimlachte. “Ik snap het nu. Dus in plaats van me slecht te voelen over mijn fout, moet ik nadenken over hoe ik het de volgende keer beter kan doen.”

Zeker knikte. “Precies. En vergeet niet dat je twee innerlijke stemmen hebt. De stem van onzekerheid kan je vertellen dat je niet goed genoeg bent, maar de stem van zekerheid herinnert je eraan dat je kunt groeien en leren van je fouten. “

Onne voelde een sprankje hoop. “Ik ga proberen meer te denken zoals jij, Zeker. Ik wil ook een groeimindset hebben.”

In de weken daarna bleef Zeker Onne leren over de voordelen van een groeimindset. Ze liet hem zien hoe hij nieuwe uitdagingen met een positieve houding kan benaderen en fouten kan zien als kansen om te leren.

Onne begon langzaam te veranderen. Hij voelde zich soms nog steeds nerveus, maar hij leerde de stem van onzekerheid te negeren en in plaats daarvan naar de stem van zekerheid te luisteren.

Op een dag kwam Onne thuis van school met een grote glimlach op zijn gezicht. “Ik heb het gedaan!” riep hij uit. “Ik presenteerde mijn project voor de klas en ik was niet eens nerveus!”

Zeker omhelsde haar broer. “Ik ben zo trots op je, Onne. Je wordt elke dag zelfverzekerder.”

Onne grijnsde. “Bedankt, Zeker. Zonder jou had ik het niet gekund.”

Vanaf die dag werden Onne en Zeker nog hechter. Ze bleven samen leren en groeien, waarbij ze de vijf transformaties gebruikten om hun onzekerheden te overwinnen en de beste versies van zichzelf te worden.

 Felis bibendum ut tristique et egestas quis ipsum suspendisse ultrices. Ultricies mi quis hendrerit dolor magna eget est lorem. Etiam dignissim diam quis enim lobortis scelerisque fermentum dui. Ultricies integer quis auctor elit. Elementum integer enim neque volutpat ac tincidunt. In hac habitasse platea dictumst vestibulum rhoncus est pellentesque elit. Facilisis gravida neque convallis a cras semper auctor neque vitae. Porttitor massa id neque aliquam 

Je kunt ALLE* avonturen van Onne en Zeker GRATIS online lezen. Het enige wat je hoeft te doen is je te registreren -op onze partnerwebsite- met je emailadres. Daar kun je natuurlijk ook kleurrijke Ebooks en Paperback versies kopen.

Maak Onne en Zeker onderdeel van jouw dagelijkse leven.
Zeker staat klaar om ook jouw - met alles in je leven -te helpen!
Meer weten?