Onne en Zeker: een reis naar zelfzorg en zelfvertrouwen

De verhaaltjes leeftijd 4+ zijn opzettelijk in – voor ouders begrijpelijke taal – geschreven. Er is dus (bewust) extra uitleg nodig tijdens het voorlezen aan de kleintjes. Dit zorgt voor een extra ouder-kind band. 

Deel Avontuur

Het was een mooie dag in het land van de verbeelding. Onne, een kleine jongen met grote nieuwsgierige ogen en een wilde fantasie, hield ervan om zijn wereld te verkennen. Hij voelde zich vaak nerveus en bang voor wat hij zou kunnen ontdekken. Onne’s grote zus, Zeker, hield hem altijd in de gaten. Ze was zijn beste vriend en gids en zorgde er altijd voor dat hij veilig was.

Op een dag werd Onne moe en traag wakker. Hij had gewoon geen zin om te verkennen of te spelen. Hij lag de hele dag in bed en keek naar zijn favoriete programma op tv. Zeker merkte dat Onne niet zijn gebruikelijke energieke zelf was en vroeg hem wat er aan de hand was.

“Ik weet het niet”, mompelde Onne. “Ik voel me gewoon verdrietig en moe vandaag.”

Zeker begreep hoe Onne zich voelde. Ze wist dat mensen zich soms down voelen en een beetje extra zorg nodig hebben. Dus nam ze Onne bij de hand en leidde hem naar buiten, de frisse lucht in.

Terwijl ze liepen, leerde Zeker Onne over het belang van voor zichzelf zorgen, zowel fysiek als mentaal. Ze liet hem zien hoe hij diep kon ademhalen en zijn lichaam kon strekken, waardoor hij zich veel beter voelde. Onne was verbaasd over hoeveel energie hij had na slechts een paar minuten bewegen en ademen.

Vervolgens gingen Zeker en Onne in de schaduw van een boom zitten. Zeker deelde haar geheim om zich goed te voelen als ze zich down voelde – ze sprak met haar innerlijke stem van zekerheid. Onne was in de war. “Innerlijke stem? Wat is dat?”, vroeg hij.

Zeker legde uit dat iedereen twee innerlijke stemmen heeft – een die je vertelt bang en onzeker te zijn, en een die je vertelt om dapper en zelfverzekerd te zijn. Ze noemde hen de ‘Stem van onzekerheid’ en de ‘stem van zekerheid’. Ze vertelde Onne dat hij kan kiezen naar welke stem hij luistert en dat de stem van zekerheid er altijd zal zijn om hem te helpen zich beter te voelen.

Onne was gefascineerd door dit idee. “Kan ik ervoor kiezen om ook dapper en zelfverzekerd te zijn?” vroeg hij Zeker.

“Natuurlijk kan dat”, antwoordde Zeker met een glimlach. “Luister gewoon naar je stem van zekerheid en je zult zien dat er niets is om bang voor te zijn.”

Vanaf die dag leerde Onne voor zichzelf te zorgen en te luisteren naar zijn innerlijke stem van zekerheid. Wanneer hij zich bang of onzeker voelde, haalde hij diep adem en dacht na over wat Zeker hem had geleerd. En net als bij toverslag zou hij zich beter voelen.

Het einde.

 Felis bibendum ut tristique et egestas quis ipsum suspendisse ultrices. Ultricies mi quis hendrerit dolor magna eget est lorem. Etiam dignissim diam quis enim lobortis scelerisque fermentum dui. Ultricies integer quis auctor elit. Elementum integer enim neque volutpat ac tincidunt. In hac habitasse platea dictumst vestibulum rhoncus est pellentesque elit. Facilisis gravida neque convallis a cras semper auctor neque vitae. Porttitor massa id neque aliquam 

Je kunt ALLE* avonturen van Onne en Zeker GRATIS online lezen. Het enige wat je hoeft te doen is je te registreren -op onze partnerwebsite- met je emailadres. Daar kun je natuurlijk ook kleurrijke Ebooks en Paperback versies kopen.

Maak Onne en Zeker onderdeel van jouw dagelijkse leven.
Zeker staat klaar om ook jouw - met alles in je leven -te helpen!
Meer weten?