Onne en Zeker: Focussen op de toekomst

De verhaaltjes leeftijd 4+ zijn opzettelijk in – voor ouders begrijpelijke taal – geschreven. Er is dus (bewust) extra uitleg nodig tijdens het voorlezen aan de kleintjes. Dit zorgt voor een extra ouder-kind band. 

Deel Avontuur

Het was een heldere en zonnige dag en Onne werd wakker met een opgewonden gevoel om naar school te gaan. Hij had een nieuw etui en wilde dat graag aan zijn vrienden laten zien. Naarmate de dag vorderde, vond hij het echter steeds moeilijker om op te letten in de klas. Zijn gedachten bleven afdwalen en hij kon zich niet concentreren op wat zijn leraar zei.

Onne begon zich bezorgd en angstig te voelen en zijn zus Zeker merkte dat er iets mis was. Ze vroeg hem wat hem dwarszat en Onne vertelde haar over zijn moeite met focussen in de klas.

Zeker luisterde aandachtig en legde Onne vervolgens uit over de twee stemmen die mensen in hun hoofd hebben: de stem van onzekerheid en de stem van zekerheid. Ze vertelde hem dat het normaal was om je soms onzeker te voelen, maar het was belangrijk om naar de stem van zekerheid te luisteren en in jezelf te geloven.

Onne probeerde zich te herinneren wat Zeker hem had verteld, en de volgende dag probeerde hij enkele van de technieken die ze had voorgesteld om hem te helpen gefocust te blijven. Hij haalde diep adem, sloot zijn ogen een paar seconden en opende ze toen weer, zich verfrist voelend.

Hij probeerde ook manieren te vinden om het leren leuker te maken, zoals het tekenen van foto’s bij zijn aantekeningen of het stellen van vragen aan zijn leraar. Onne ontdekte dat wanneer hij bezig was met wat hij aan het leren was, hij beter kon opletten.

Naarmate de dagen verstreken, oefende Onne het luisteren naar de stem van zekerheid en begon hij meer vertrouwen te hebben in zijn capaciteiten. Hij voelde zich niet langer bezorgd of angstig om naar school te gaan.

Op een dag vroeg Zeker aan Onne hoe het met hem ging, en hij vertelde haar dat hij zich veel beter voelde. Zeker glimlachte en vertelde hem dat ze trots op hem was omdat hij zijn best deed en nooit opgaf.

Vanaf die dag wist Onne dat hij altijd kon vertrouwen op de stem van de beveiliging om hem te begeleiden bij alle uitdagingen die hij zou kunnen tegenkomen.

En toen Onne die nacht in slaap viel, voelde hij zich gelukkig en tevreden, wetende dat hij geliefd en gesteund werd door zijn familie.

Het einde.

 Felis bibendum ut tristique et egestas quis ipsum suspendisse ultrices. Ultricies mi quis hendrerit dolor magna eget est lorem. Etiam dignissim diam quis enim lobortis scelerisque fermentum dui. Ultricies integer quis auctor elit. Elementum integer enim neque volutpat ac tincidunt. In hac habitasse platea dictumst vestibulum rhoncus est pellentesque elit. Facilisis gravida neque convallis a cras semper auctor neque vitae. Porttitor massa id neque aliquam 

Je kunt ALLE* avonturen van Onne en Zeker GRATIS online lezen. Het enige wat je hoeft te doen is je te registreren -op onze partnerwebsite- met je emailadres. Daar kun je natuurlijk ook kleurrijke Ebooks en Paperback versies kopen.

Maak Onne en Zeker onderdeel van jouw dagelijkse leven.
Zeker staat klaar om ook jouw - met alles in je leven -te helpen!
Meer weten?