Onne en Zeker: Focussen op de toekomst

Deel Avontuur

Onne zat in zijn klaslokaal van de vijfde klas en staarde uit het raam terwijl zijn leraar, mevrouw Williams, een wiskundeprobleem op het bord uitlegde. Hij kon niet anders dan het gevoel hebben dat zijn gedachten afdwaalden, zoals vaak tijdens de les. Hij had moeite om gefocust te blijven en op te letten, en het begon zijn cijfers te be?»nvloeden.

Security, zijn oudere zus, merkte zijn worstelingen op en wilde hem helpen. Ze wist dat de vijf transformaties een nuttig hulpmiddel voor hem konden zijn om zijn aandachtsspanne en focus te verbeteren. Op een dag, na school, ging Zeker met Onne zitten en legde hem uit hoe de vijf transformaties werkten.

“Onne, ken je dat stemmetje in je hoofd dat je vertelt dat je dingen niet kunt? Dat is de stem van onzekerheid”, zei ze.

Onne knikte en herkende de stem waar ze het over had. Hij had het al eerder gehoord en het gaf hem altijd het gevoel dat hij niet goed genoeg was.

“Nou, je kunt die stem als inspiratie gebruiken,” vervolgde Zeker. “Denk na over waarom die stem die dingen tegen je zegt. Wat kun je ervan leren? Hoe kun je het gebruiken om jezelf te verbeteren?”

Onne dacht na over wat ze zei en realiseerde zich dat hij die stem misschien kon gebruiken om zichzelf te motiveren om het beter te doen op school.

De volgende dag in de klas probeerde Onne het advies van Zeker in de praktijk te brengen. Telkens als hij de stem van onzekerheid hoorde die hem vertelde dat hij iets niet kon doen, gebruikte hij het als motivatie om het ongelijk te bewijzen. Hij concentreerde zich op het probleem en negeerde de afleidingen om hem heen. Hij haalde diep adem om zijn geest te kalmeren en gefocust te blijven.

Mevrouw Williams merkte de verandering in Onne’s gedrag op en was onder de indruk. Ze zag hem opletten, deelnemen aan de les en zelfs vragen correct beantwoorden.

Na de les kon Onne niet wachten om Zeker over zijn succes te vertellen. “Veiligheid, ik heb het gedaan!” riep hij uit. “Ik gebruikte de stem van onzekerheid om me te inspireren om me te concentreren, en het werkte!”

“Dat is geweldig, Onne!” Zeker zei, stralend van trots. “Je bent op weg om een meester te worden van de vijf transformaties.”

In de daaropvolgende weken bleef Onne de vijf transformaties gebruiken om hem te helpen gefocust te blijven in de klas. Hij kreeg meer vertrouwen in zijn capaciteiten en zijn cijfers verbeterden. Hij begon zelfs meer van school te genieten en voelde zich trots op zijn prestaties.

Op een dag, toen hij van school naar huis liep, zag Onne een prachtige tuin bloeien met kleurrijke bloemen. Hij stopte om het landschap te bewonderen en nam de geurige geuren en felle kleuren in zich op.

Hij realiseerde zich dat zijn geest, net als de tuin, verzorgd en verzorgd moest worden om te groeien en te bloeien. De vijf transformaties waren als de gereedschappen die hij nodig had om zijn geest te laten groeien en focussen, net zoals de tuin gereedschappen zoals water en kunstmest nodig had om te groeien.

Onne was dankbaar voor Zeker’s hulp bij het onderwijzen van de vijf transformaties. Hij wist dat hij ze kon gebruiken om elke uitdaging aan te gaan die op zijn pad kwam.

 Felis bibendum ut tristique et egestas quis ipsum suspendisse ultrices. Ultricies mi quis hendrerit dolor magna eget est lorem. Etiam dignissim diam quis enim lobortis scelerisque fermentum dui. Ultricies integer quis auctor elit. Elementum integer enim neque volutpat ac tincidunt. In hac habitasse platea dictumst vestibulum rhoncus est pellentesque elit. Facilisis gravida neque convallis a cras semper auctor neque vitae. Porttitor massa id neque aliquam 

Je kunt ALLE* avonturen van Onne en Zeker GRATIS online lezen. Het enige wat je hoeft te doen is je te registreren -op onze partnerwebsite- met je emailadres. Daar kun je natuurlijk ook kleurrijke Ebooks en Paperback versies kopen.

Maak Onne en Zeker onderdeel van jouw dagelijkse leven.
Zeker staat klaar om ook jouw - met alles in je leven -te helpen!
Meer weten?