Onne en Zeker: Het Boze Monster

De verhaaltjes leeftijd 4+ zijn opzettelijk in – voor ouders begrijpelijke taal – geschreven. Er is dus (bewust) extra uitleg nodig tijdens het voorlezen aan de kleintjes. Dit zorgt voor een extra ouder-kind band. 

Deel Avontuur

Onne was een kleine jongen die graag met zijn speelgoed speelde en buiten rondrende, maar hij had een groot probleem. Hij werd heel snel boos en soms voelde het alsof hij een monster in zich had dat moeilijk te beheersen was. Op een dag kwam Zeker met hem spelen en merkte dat hij het moeilijk had. Ze wist precies wat ze moest doen om hem te helpen kalmeren en zijn emoties onder controle te houden.

Onne en Zeker waren buiten aan het spelen in het park, toen plotseling inse’s speelgoedauto kapot ging. Hij was zo boos dat hij het op de grond gooide en erop stampte. Zeker zag hoe overstuur Onne was en ze wist dat hij hulp nodig had. Ze vertelde hem over de stem van onzekerheid en de stem van zekerheid. Ze legde uit dat zijn woede voortkwam uit de stem van onzekerheid en dat hij in plaats daarvan naar de stem van zekerheid moest luisteren.

Onne begreep niet echt wat ze bedoelde, dus Zeker liet hem zien hoe hij diep moest ademhalen en tot tien moest tellen als hij boos was. Ze leerde hem ook hoe hij zijn gevoelens op een gezonde manier kon uiten door woorden te gebruiken in plaats van daden. Onne beoefende deze technieken elke dag en langzaam maar zeker begon hij zich beter te voelen.

Op een dag was Onne met zijn vrienden aan het spelen toen een van hen hem per ongeluk tegenkwam en hem zijn favoriete speeltje liet vallen. Onne voelde het monster in hem naar buiten komen, maar hij herinnerde zich wat Zeker hem had geleerd. Hij haalde diep adem, telde tot tien en vertelde rustig aan zijn vriend hoe hij zich voelde. Zijn vriend verontschuldigde zich en ze kwamen er samen uit.

Onne was verbaasd over hoeveel beter hij zich voelde toen hij de stem van de beveiliging gebruikte. Hij had het gevoel dat hij controle had over zijn emoties en dat het boze monster in hem eindelijk weg was.

Onne en Zeker bleven spelen en plezier hebben, maar nu wist Onne op een gezonde manier met zijn woede om te gaan. Hij was trots op zichzelf omdat hij de vijf transformaties had geleerd en dat hij bevriend was met de stem van onzekerheid. Hij wist dat hij alles kon doen zolang hij luisterde naar de stem van zekerheid en zijn positieve energie gebruikte om zijn woede om te zetten in iets goeds.

Het einde.

 Felis bibendum ut tristique et egestas quis ipsum suspendisse ultrices. Ultricies mi quis hendrerit dolor magna eget est lorem. Etiam dignissim diam quis enim lobortis scelerisque fermentum dui. Ultricies integer quis auctor elit. Elementum integer enim neque volutpat ac tincidunt. In hac habitasse platea dictumst vestibulum rhoncus est pellentesque elit. Facilisis gravida neque convallis a cras semper auctor neque vitae. Porttitor massa id neque aliquam 

Je kunt ALLE* avonturen van Onne en Zeker GRATIS online lezen. Het enige wat je hoeft te doen is je te registreren -op onze partnerwebsite- met je emailadres. Daar kun je natuurlijk ook kleurrijke Ebooks en Paperback versies kopen.

Maak Onne en Zeker onderdeel van jouw dagelijkse leven.
Zeker staat klaar om ook jouw - met alles in je leven -te helpen!
Meer weten?