Onne en Zeker: Het Onverschrokken Avontuur

De verhaaltjes leeftijd 4+ zijn opzettelijk in – voor ouders begrijpelijke taal – geschreven. Er is dus (bewust) extra uitleg nodig tijdens het voorlezen aan de kleintjes. Dit zorgt voor een extra ouder-kind band. 

Deel Avontuur

Ooit, in een land vol kleurrijke bloemen en torenhoge bomen, leefde een broer en zus genaamd Onne en Zeker. Onne was een timide jongen die bang was om nieuwe dingen te proberen, terwijl zijn zus Zeker avontuurlijk en onverschrokken was.

Op een dag maakten Onne en Zeker een boswandeling. Terwijl ze liepen, zag Onne een hoge boom met een tak die er perfect uitzag om te klimmen. Maar Onne was bang om te vallen, dus hij wilde het niet beklimmen.

Zeker merkte de aarzeling van haar broer op en zei: “Onne, ik weet dat je bang bent om te vallen, maar wat als we in plaats van bang te zijn, die angst gebruiken als motivatie om samen in de boom te klimmen?”

Onne dacht erover na en realiseerde zich dat hij zijn angst misschien kon omzetten in iets positiefs. Hij haalde diep adem en met curity’s aanmoediging klom hij in de boom.

Toen ze hoger klommen, zagen ze een prachtig uitzicht op het bos. Onne was verbaasd en was trots op zichzelf omdat hij zijn angst had overwonnen.

“Wauw, Zeker! Dit is geweldig!” Onne riep het uit.

“Ik wist dat je het kon”, zei Zeker met een glimlach.

Terwijl ze naar beneden klommen, realiseerde Onne zich dat hij zijn faalangst had omgezet in motivatie om te leren en te groeien van zijn fouten.

“Vroeger was ik bang om te falen, maar nu begrijp ik dat het ok?® is om fouten te maken. Ik kan altijd van hen leren en het opnieuw proberen,” zei Onne.

“Dat klopt, Onne. En vergeet niet dat we de vijf transformaties altijd kunnen gebruiken om ons te helpen wanneer we ons bang of onzeker voelen,” herinnerde Zeker hem eraan.

Onne en Zeker vervolgden hun avontuur in het bos, vol hervonden moed en een gevoel van verwondering.

Het einde.

 Felis bibendum ut tristique et egestas quis ipsum suspendisse ultrices. Ultricies mi quis hendrerit dolor magna eget est lorem. Etiam dignissim diam quis enim lobortis scelerisque fermentum dui. Ultricies integer quis auctor elit. Elementum integer enim neque volutpat ac tincidunt. In hac habitasse platea dictumst vestibulum rhoncus est pellentesque elit. Facilisis gravida neque convallis a cras semper auctor neque vitae. Porttitor massa id neque aliquam 

Je kunt ALLE* avonturen van Onne en Zeker GRATIS online lezen. Het enige wat je hoeft te doen is je te registreren -op onze partnerwebsite- met je emailadres. Daar kun je natuurlijk ook kleurrijke Ebooks en Paperback versies kopen.

Maak Onne en Zeker onderdeel van jouw dagelijkse leven.
Zeker staat klaar om ook jouw - met alles in je leven -te helpen!
Meer weten?