Onne en Zeker: huiswerkangst overwinnen

Deel Avontuur

Onne zat aan zijn bureau en staarde met een knoop in zijn buik naar zijn wiskundehuiswerk. Hij begreep het probleem niet en hoe meer hij het probeerde op te lossen, hoe angstiger hij werd. Hij had het gevoel dat hij de enige ter wereld was die het niet snapte.

Zeker merkte het leed van haar broer op en kwam naar zijn bureau. “H?®, Onne, wat is er aan de hand?”

Onne zuchtte zwaar. “Ik snap dit wiskundeprobleem niet. Ik weet niet wat ik moet doen en ben bang om hulp te vragen.”

Zeker glimlachte. “Dat is ok?®, Onne. Herinner je je de vijf transformaties nog? We kunnen ze gebruiken om je te helpen je huiswerkangst te overwinnen.”

Onne opgevrolijkt. “Ok?®, ik luister.”

Zeker legde hem de eerste transformatie uit. “Ten eerste moet je de stem van onzekerheid negeren. Laat het je niet een slecht gevoel geven over het niet begrijpen van het probleem. Het is ok?® om hulp te vragen.”

Onne knikte. “Ok?®, ik zal het proberen.”

De tweede transformatie was moeilijker. “Vervolgens moet je de stem van onzekerheid gebruiken als amusement en inspiratie. Lach om je angst en gebruik het als motivatie om een oplossing te vinden.”

Onne wist niet goed hoe hij dat moest doen, maar Zeker moedigde hem aan om het te proberen. “Het lijkt misschien gek, maar het werkt.”

Onne probeerde om zichzelf te lachen, maar het voelde geforceerd. “Dit werkt niet. Ik begrijp het probleem nog steeds niet.”

Zeker deed hem denken aan de derde transformatie. “Dat is ok?®, Onne. Richt je gewoon op de stem van beveiliging. Geloof in jezelf en je vermogen om een oplossing te vinden. Je kunt dit doen.”

Onne haalde diep adem en probeerde zijn focus te verleggen. Hij dacht na over hoeveel hij genoot van andere vakken, zoals wetenschap en geschiedenis, en hoe hij het altijd goed deed in die lessen. Misschien was hij beter in die onderwerpen omdat hij in zichzelf geloofde.

Onne voelde zich wat zelfverzekerder en besloot actie te ondernemen, wat de vierde transformatie was. Hij raapte zijn moed bij elkaar en vroeg zijn leraar om hulp.

“Neem me niet kwalijk, mevrouw Johnson, kunt u mij dit wiskundige probleem uitleggen?”

Mevrouw Johnson glimlachte vriendelijk. “Natuurlijk, Onne. Ik help je graag.”

Onne was verbaasd over hoe gemakkelijk het was om het probleem te begrijpen toen het eenmaal aan hem was uitgelegd. Hij voelde een gevoel van opluchting en dankbaarheid tegenover zijn leraar.

Ten slotte herinnerde Zeker Onne aan de vijfde transformatie. “Vergeet niet, Onne, het leven zit vol met goede en slechte dingen. Het is normaal om je soms angstig of onzeker te voelen. Maar als je bevriend raakt met beide innerlijke stemmen, zul je balans en vrede vinden.”

Onne besefte dat hij niet altijd perfect hoefde te zijn. Het was ok?® om hulp te vragen en het was ok?® om fouten te maken. Hij voelde zich dankbaar voor de steun van zijn zus en voor de vijf transformaties die hem door zijn huiswerkangst heen hielpen.

De volgende dag voelde Onne zich zelfverzekerder in de klas. Hij stak zijn hand op en beantwoordde een vraag correct. Hij hielp zelfs een klasgenoot met een probleem waar ze mee worstelden. Onne realiseerde zich dat door bevriend te raken met beide innerlijke stemmen, hij alles kon doen waar hij zijn zinnen op had gezet.

 Felis bibendum ut tristique et egestas quis ipsum suspendisse ultrices. Ultricies mi quis hendrerit dolor magna eget est lorem. Etiam dignissim diam quis enim lobortis scelerisque fermentum dui. Ultricies integer quis auctor elit. Elementum integer enim neque volutpat ac tincidunt. In hac habitasse platea dictumst vestibulum rhoncus est pellentesque elit. Facilisis gravida neque convallis a cras semper auctor neque vitae. Porttitor massa id neque aliquam 

Je kunt ALLE* avonturen van Onne en Zeker GRATIS online lezen. Het enige wat je hoeft te doen is je te registreren -op onze partnerwebsite- met je emailadres. Daar kun je natuurlijk ook kleurrijke Ebooks en Paperback versies kopen.

Maak Onne en Zeker onderdeel van jouw dagelijkse leven.
Zeker staat klaar om ook jouw - met alles in je leven -te helpen!
Meer weten?