Onne en Zeker: Leren communiceren en conflicten oplossen.

De verhaaltjes leeftijd 4+ zijn opzettelijk in – voor ouders begrijpelijke taal – geschreven. Er is dus (bewust) extra uitleg nodig tijdens het voorlezen aan de kleintjes. Dit zorgt voor een extra ouder-kind band. 

Deel Avontuur

Onne en Zeker waren broer en zus. Ze hielden van elkaar, maar soms hadden ze het moeilijk om met elkaar om te gaan.

Op een dag voelde Onne zich erg gefrustreerd. Zeker luisterde niet naar hem en hij wist niet wat hij moest doen. Hij ging op een grote, comfortabele stoel in de woonkamer zitten en legde zijn hoofd in zijn handen.

Terwijl hij daar zat, hoorde hij een stem in zijn hoofd. Het was de stem van onzekerheid, die hem vertelde dat hij niet goed genoeg was en dat niemand zich bekommerde om wat hij te zeggen had.

Maar toen herinnerde hij zich wat hij van Zeker had geleerd over de vijf transformaties. Hij besloot ze te gebruiken om hem te helpen zich beter te voelen.

De eerste transformatie was het negeren van de stem van onzekerheid. Onne wist dat deze stem niet waar was, en hij wilde er niet meer naar luisteren.

De tweede transformatie was om de stem van onzekerheid als inspiratie te gebruiken. Onne dacht na over wat hij van deze stem kon leren. Hij realiseerde zich dat hij zijn frustratie kon gebruiken om effectiever met Zeker te communiceren.

De derde transformatie was luisteren naar de stem van zekerheid. Onne herinnerde zich dat Zeker altijd in hem geloofde en hem een goed gevoel over zichzelf gaf.

Met deze drie transformaties in het achterhoofd besloot Onne in gesprek te gaan met Zeker. Hij wist dat hij moest communiceren hoe hij zich voelde.

Hij vond Zeker in haar kamer, spelend met haar poppen. Hij haalde diep adem en vertelde haar hoe gefrustreerd hij was. Zeker luisterde en vertelde hem toen dat ze begreep hoe hij zich voelde.

Samen gebruikten ze de vierde transformatie door actie te ondernemen. Ze spraken over wat ze konden doen om het onderling beter te maken. Ze besloten een lijst te maken van dingen die ze konden doen om effectiever te communiceren en conflicten op te lossen.

Ten slotte gebruikten ze de vijfde transformatie door bevriend te raken met de twee innerlijke stemmen. Onne besefte dat hij niet meer naar de stem van onzekerheid hoefde te luisteren. In plaats daarvan kon hij zich concentreren op de stem van zekerheid en deze gebruiken om hem te helpen zich beter te voelen.

Toen ze die avond naar bed gingen, voelden Onne en Zeker zich veel beter. Ze hadden de vijf transformaties gebruikt om effectief te communiceren en hun conflict op te lossen.

Het einde.

 Felis bibendum ut tristique et egestas quis ipsum suspendisse ultrices. Ultricies mi quis hendrerit dolor magna eget est lorem. Etiam dignissim diam quis enim lobortis scelerisque fermentum dui. Ultricies integer quis auctor elit. Elementum integer enim neque volutpat ac tincidunt. In hac habitasse platea dictumst vestibulum rhoncus est pellentesque elit. Facilisis gravida neque convallis a cras semper auctor neque vitae. Porttitor massa id neque aliquam 

Je kunt ALLE* avonturen van Onne en Zeker GRATIS online lezen. Het enige wat je hoeft te doen is je te registreren -op onze partnerwebsite- met je emailadres. Daar kun je natuurlijk ook kleurrijke Ebooks en Paperback versies kopen.

Maak Onne en Zeker onderdeel van jouw dagelijkse leven.
Zeker staat klaar om ook jouw - met alles in je leven -te helpen!
Meer weten?