Onne en Zeker Leren de kracht van aanwezigheid

Deel Avontuur

Onne was een verlegen en angstige 9-jarige jongen die het vaak moeilijk vond om op tijd op school te komen. Hij zou wakker worden met een moe en overweldigd gevoel, en de stem van onzekerheid zou zijn geest vullen met twijfels en angsten over de komende dag.

Aan de andere kant was Zeker een zelfverzekerd en zelfverzekerd 12-jarig meisje dat altijd op tijd op school arriveerde en klaar was om te leren. Ze kende het belang van goede aanwezigheidsgewoonten en begreep de positieve impact die het zou kunnen hebben op haar opleiding.

Op een dag, toen Onne worstelde om uit bed te komen, merkte Zeker zijn terughoudendheid op en vroeg hem wat er aan de hand was. Onne legde uit dat hij moe en angstig was om naar school te gaan, en dat hij zich vaak overweldigd voelde door de druk van de dag.

Zeker luisterde geduldig en deelde vervolgens haar eigen ervaringen met Onne. Ze legde uit dat ze zich vroeger hetzelfde voelde toen ze zijn leeftijd had, maar dat ze had geleerd om de vijf transformaties te gebruiken om haar angsten en angsten te overwinnen.

De eerste transformatie, zei ze, was het negeren van de stem van onzekerheid in je hoofd. Gebruik het in plaats daarvan als inspiratie en amusement. De stem van onzekerheid is slechts een deel van jou dat je probeert te beschermen, maar soms kan het overbeschermend zijn en je tegenhouden. Als je erom kunt lachen en de grappige kant kunt zien, neem je een deel van zijn kracht weg.

De tweede transformatie is om jezelf te laten leiden door de stem van zekerheid. Dit betekent zelfverzekerd, positief en creatief zijn. Focus op de goede dingen in je leven en gebruik ze als inspiratie om vooruit te blijven gaan.

De derde transformatie is actie ondernemen. Dit betekent dat je iets moet doen aan de situatie waarin je je bevindt, zelfs als het maar ?®?®n kleine stap tegelijk is. Je hebt de macht om je omstandigheden te veranderen en je kunt het doen door actie te ondernemen.

Onne was ge?»ntrigeerd door curity’s woorden en vroeg haar hoe ze deze transformaties in haar leven toepaste. Zeker glimlachte en zei dat het belangrijkste was om consistent te zijn en stap voor stap te nemen. Ze stelde voor dat Onne zou beginnen met het stellen van een doel voor zichzelf om zijn aanwezigheid op school te verbeteren.

Onne aarzelde eerst, maar Zeker moedigde hem aan om de eerste stap te zetten en haar zijn gids te laten zijn. Ze stelde voor dat ze zouden beginnen met het opzetten van een visuele herinnering in zijn kamer, iets dat hem zou motiveren om uit bed te komen en zich klaar te maken voor school.

Samen maakten ze een kleurrijke aanwezigheidstabel, die Onne kon invullen elke dag dat hij op tijd op school aankwam. Ze hingen de kaart aan de muur in zijn kamer en Zeker beloofde elke dag bij hem in te checken om te zien hoe het met hem ging.

De eerste dagen waren zwaar, maar Onne begon de voordelen van een goede opkomst in te zien. Hij voelde zich zelfverzekerder en minder angstig en begon meer van zijn lessen te genieten. De stem van onzekerheid was er nog steeds, maar hij leerde erom te lachen en het als inspiratie te gebruiken.

Na verloop van tijd verbeterde Onne’s aanwezigheid en kreeg hij steeds meer vertrouwen in zichzelf. Hij leerde elke dag kleine stapjes te zetten en zich te concentreren op de positieve aspecten van zijn leven. Met de hulp en begeleiding van Zeker leerde hij de kracht van aanwezigheid en het belang van opdagen, zowel voor zichzelf als voor anderen.

Uiteindelijk werden Onne en Zeker goede vrienden en bleven ze de vijf transformaties gebruiken om hun angsten en angsten te overwinnen. Ze leerden dat het leven vol ups en downs was, maar dat ze alles samen onder ogen konden zien, zolang ze maar in zichzelf en elkaar geloofden.

 Felis bibendum ut tristique et egestas quis ipsum suspendisse ultrices. Ultricies mi quis hendrerit dolor magna eget est lorem. Etiam dignissim diam quis enim lobortis scelerisque fermentum dui. Ultricies integer quis auctor elit. Elementum integer enim neque volutpat ac tincidunt. In hac habitasse platea dictumst vestibulum rhoncus est pellentesque elit. Facilisis gravida neque convallis a cras semper auctor neque vitae. Porttitor massa id neque aliquam 

Je kunt ALLE* avonturen van Onne en Zeker GRATIS online lezen. Het enige wat je hoeft te doen is je te registreren -op onze partnerwebsite- met je emailadres. Daar kun je natuurlijk ook kleurrijke Ebooks en Paperback versies kopen.

Maak Onne en Zeker onderdeel van jouw dagelijkse leven.
Zeker staat klaar om ook jouw - met alles in je leven -te helpen!
Meer weten?