Onne en Zeker Leren de kracht van teamwork

De verhaaltjes leeftijd 4+ zijn opzettelijk in – voor ouders begrijpelijke taal – geschreven. Er is dus (bewust) extra uitleg nodig tijdens het voorlezen aan de kleintjes. Dit zorgt voor een extra ouder-kind band. 

Deel Avontuur

Terwijl de zon achter de heuvels begon onder te gaan, speelden Onne en Zeker in hun achtertuin. Onne voelde zich onzeker toen hij een zandkasteel probeerde te bouwen, maar het bleef uit elkaar vallen. Zeker merkte dat haar broer zich down voelde en kwam hem helpen.

“H?® Onne, waarom bouwen we niet samen een zandkasteel? Op die manier kunnen we als een team werken en het nog beter maken!” zei Zeker met een glimlach.

Onne voelde zich in het begin een beetje aarzelend, maar hij besloot het eens te proberen. Samen begonnen ze met de bouw van het zandkasteel. Onne voelde zich nog steeds onzeker, maar Zeker liet hem zien hoe hij de stem van onzekerheid als inspiratie kon gebruiken om hun kasteel nog beter te maken.

“Zie Onne, de stem van onzekerheid kan soms een goede zaak zijn. Het helpt ons te zien waar we kunnen verbeteren en dingen beter kunnen maken”, legt Zeker uit.

Onne voelde zich iets beter en bleef met zijn zus aan het zandkasteel werken. Terwijl ze bouwden, spraken ze over de stem van zekerheid en hoe het ons helpt ons zelfverzekerd en positief te voelen.

“Soms is het moeilijk om zelfverzekerd te zijn, maar de stem van zekerheid kan ons helpen de goede dingen in het leven te zien,” zei Zeker.

Onne begon zich zelfverzekerder te voelen toen ze samen aan het zandkasteel werkten. Ze voegden schelpen en stokken toe en maakten zelfs een gracht. Maar toen kwam er een grote golf die hun kasteel wegspoelde.

Onne begon zich boos en gefrustreerd te voelen. Zeker herinnerde hem aan de vierde transformatie, waarbij we actie ondernemen op basis van wat we hebben geleerd.

“Laten we een beter zandkasteel bouwen, Onne! We kunnen het samen doen”, aldus Zeker.

Onne haalde diep adem en ging weer aan het zandkasteel werken. Ze werkten samen en gebruikten zowel de stem van onzekerheid als de stem van zekerheid om er het beste zandkasteel ooit van te maken.

Uiteindelijk waren ze klaar. Ze deden een stap terug en bewonderden hun creatie. Onne voelde zich trots en gelukkig. Zeker herinnerde hem aan de vijfde transformatie, waarbij we bevriend raken met de twee innerlijke stemmen.

“Onne, we hebben het gedaan! We werkten samen en maakten een geweldig zandkasteel. En we deden het door zowel de stem van onzekerheid als de stem van zekerheid te gebruiken. Ze hoeven geen vijanden te zijn, ze kunnen vrienden zijn,” zei Zeker.

Onne glimlachte en knikte. Hij realiseerde zich dat hij met de hulp van zijn zus zijn onzekerheden kon overwinnen en zich zelfverzekerd en positief kon voelen. En dat was het beste gevoel van allemaal.

Toen ze naar binnen liepen, omhelsden Onne en Zeker elkaar. Onne wist dat hij vandaag een belangrijke les had geleerd en hij kon niet wachten om het toe te passen op andere situaties in zijn leven.

Het einde.

 Felis bibendum ut tristique et egestas quis ipsum suspendisse ultrices. Ultricies mi quis hendrerit dolor magna eget est lorem. Etiam dignissim diam quis enim lobortis scelerisque fermentum dui. Ultricies integer quis auctor elit. Elementum integer enim neque volutpat ac tincidunt. In hac habitasse platea dictumst vestibulum rhoncus est pellentesque elit. Facilisis gravida neque convallis a cras semper auctor neque vitae. Porttitor massa id neque aliquam 

Je kunt ALLE* avonturen van Onne en Zeker GRATIS online lezen. Het enige wat je hoeft te doen is je te registreren -op onze partnerwebsite- met je emailadres. Daar kun je natuurlijk ook kleurrijke Ebooks en Paperback versies kopen.

Maak Onne en Zeker onderdeel van jouw dagelijkse leven.
Zeker staat klaar om ook jouw - met alles in je leven -te helpen!
Meer weten?