Onne en Zeker: Leren groeien

Deel Avontuur

Het was een prachtige dag in de stad Willowdale. Onne en Zeker liepen samen naar school, zoals ze altijd deden. Onne voelde zich nerveus en angstig en dacht aan zijn aanstaande wiskundetest. Hij was bang dat hij het niet goed zou doen, en de stem van onzekerheid in zijn hoofd vertelde hem dat hij zou falen.

Zeker merkte Onne’s bezorgde uitdrukking op en vroeg: “Wat is er mis, Onne?”

“Ik heb vandaag een wiskundetest en ik denk niet dat ik het goed ga doen,” antwoordde Onne.

Zeker glimlachte en zei: “Maak je geen zorgen, Onne. Vroeger dacht ik hetzelfde over toetsen, maar ik heb geleerd dat het benaderen van leren met een groeimindset een groot verschil kan maken.”

Onne keek verward en vroeg: “Wat is een groeimindset?”

Zeker legde uit: “Het betekent geloven dat je vaardigheden en intelligentie kunnen groeien en ontwikkelen met inspanning en hard werken. In plaats van bang te zijn voor uitdagingen, zie je ze als kansen om te leren en te verbeteren.”

Toen ze hun school naderden, wees Zeker op de prachtige tuin voor het gebouw. “Kijk naar al die planten en bloemen,” zei ze. “Ze begonnen als kleine zaadjes, maar met tijd, zorg en moeite groeiden ze uit tot iets moois. Hetzelfde kan voor ons gelden.”

Onne begon het te begrijpen en vroeg: “Maar hoe verander ik mijn mindset?”

“Dat is waar onderwijs om de hoek komt kijken,” zei Zeker. “Door nieuwe dingen te leren, kunnen we onze geest en vaardigheden verruimen. Laten we samenwerken om je voor te bereiden op je wiskundetoets.”

Ze kwamen aan in hun klaslokaal en begonnen te studeren. Zeker hielp Onne de concepten te begrijpen waarmee hij worstelde, en ze oefenden samen problemen. Onne begon zich zelfverzekerder te voelen en de stem van onzekerheid in zijn hoofd begon te vervagen.

Toen ze klaar waren met studeren, zei Onne: “Bedankt, Zeker. Ik voel me nu beter.”

Zekerreplied: “Vergeet niet dat het niet gaat om perfect zijn, maar om vooruitgang boeken en groeien. En als je het niet goed doet op de test, is het niet het einde van de wereld. Je kunt leren van je fouten en het de volgende keer beter doen.”

De bel ging en het was tijd voor hun rekentoets. Onne haalde diep adem en benaderde de test met een groeimindset. Hij herinnerde zich dat hij van zijn fouten kon leren en dat vooruitgang belangrijker was dan perfectie.

Na de test liepen Onne en Zeker samen naar huis. Onne kon niet wachten om zijn ouders te vertellen hoe hij het deed op de test. Toen ze langs dezelfde tuin van eerder liepen, wees Onne naar een bloeiende bloem en zei: “Die bloem doet me denken aan mijn test. Het begon als een klein zaadje en met zorg en moeite bloeide het op tot iets moois.”

Zeker glimlachte en zei: “Je hebt gelijk, Onne. En net als die bloem kun jij ook bloeien. Met een groeimindset is alles mogelijk.”

Onne en Zeker bleven lopen en voelden zich trots en ge?»nspireerd. Ze wisten dat leren en groeien belangrijk waren en ze waren enthousiast om te zien wat ze in de toekomst konden bereiken.

Het einde.

 Felis bibendum ut tristique et egestas quis ipsum suspendisse ultrices. Ultricies mi quis hendrerit dolor magna eget est lorem. Etiam dignissim diam quis enim lobortis scelerisque fermentum dui. Ultricies integer quis auctor elit. Elementum integer enim neque volutpat ac tincidunt. In hac habitasse platea dictumst vestibulum rhoncus est pellentesque elit. Facilisis gravida neque convallis a cras semper auctor neque vitae. Porttitor massa id neque aliquam 

Je kunt ALLE* avonturen van Onne en Zeker GRATIS online lezen. Het enige wat je hoeft te doen is je te registreren -op onze partnerwebsite- met je emailadres. Daar kun je natuurlijk ook kleurrijke Ebooks en Paperback versies kopen.

Maak Onne en Zeker onderdeel van jouw dagelijkse leven.
Zeker staat klaar om ook jouw - met alles in je leven -te helpen!
Meer weten?