Onne en Zeker leren problemen op te lossen

Deel Avontuur

Onne en Zeker waren allebei enthousiast om hun nieuwe schooljaar te beginnen. Ze zaten voor het eerst in dezelfde klas en ze wilden graag nieuwe vrienden maken en nieuwe dingen leren. Op de eerste schooldag liepen ze hun klaslokaal binnen en vonden een uitdagende puzzel op hun bureau.

Onne keek naar de puzzel en voelde zijn hart sneller kloppen van angst. Hij dacht bij zichzelf: “Ik kan dit niet. Het is te moeilijk.” Zeker daarentegen zag de puzzel en voelde zich opgewonden. Ze dacht bij zichzelf: “Dit lijkt me een leuke uitdaging.”

Hun lerares, mevrouw Johnson, liep het klaslokaal binnen en legde uit dat de puzzel een groepsproject was. Elke groep moest samenwerken om de puzzel op te lossen en hun oplossing aan de klas te presenteren. Onne en Zeker werden aan dezelfde groep toegewezen.

Terwijl ze aan de puzzel werkten, bleef Onne de stem van onzekerheid in zijn hoofd horen en vertelde hem dat hij niet slim genoeg was om de puzzel op te lossen. Zeker merkte Onne’s worsteling op en vroeg hem: “Wat is er aan de hand, Onne? Waarom voel je je zo angstig?”

Onne legde zijn gedachten uit aan Zeker en ze antwoordde: “Het is ok?® om je angstig te voelen, Onne. Maar denk aan de tweede transformatie – we kunnen onze stem van onzekerheid als inspiratie gebruiken. Laten we een stap terug doen, diep ademhalen en proberen de puzzel vanuit een ander perspectief te bekijken.”

Onne volgde het advies van Zeker op en ze bekeken de puzzel vanuit een andere hoek. Plotseling zagen ze een patroon dat ze nog niet eerder hadden opgemerkt. Ze waren allebei enthousiast dat ze de oplossing hadden gevonden en konden niet wachten om het aan de klas te presenteren.

Toen het hun beurt was om te presenteren, deelden Onne en Zeker hoe ze hadden samengewerkt om de puzzel op te lossen. Onne legt uit: “In het begin voelde ik me erg angstig over de puzzel. Maar toen herinnerde Zeker me eraan om mijn stem van onzekerheid als inspiratie te gebruiken. Dat hielp me om te kalmeren en de puzzel op een nieuwe manier te zien.”

Mevrouw Johnson was onder de indruk van hun teamwork en kritisch denkvermogen. Ze zei: “Jullie twee vormen een geweldig team. Je hebt laten zien dat je door samen te werken en je probleemoplossende vaardigheden te gebruiken, elke uitdaging kunt overwinnen.”

Toen Onne en Zeker het klaslokaal uitliepen, voelden ze zich allebei trots op zichzelf. Onne leerde te luisteren naar de stem van zekerheid en zichzelf meer te vertrouwen, terwijl Zeker Onne hielp door hem te herinneren aan de vijf transformaties. Ze voelden zich allebei zelfverzekerder en in staat om elke uitdaging aan te gaan die op hun pad kwam.

De volgende dag waren Onne en Zeker enthousiast om een nieuwe puzzel op hun bureau te zien. Deze keer voelde Onne zich zelfverzekerder en klaar om de uitdaging aan te gaan. Hij herinnerde zich het advies van Zeker om de vijf transformaties te gebruiken en samen werkten ze met gemak aan de puzzel.

Vanaf die dag bleven Onne en Zeker hun probleemoplossende vaardigheden en de vijf transformaties gebruiken om uitdagingen in de klas en in het leven te overwinnen.

 Felis bibendum ut tristique et egestas quis ipsum suspendisse ultrices. Ultricies mi quis hendrerit dolor magna eget est lorem. Etiam dignissim diam quis enim lobortis scelerisque fermentum dui. Ultricies integer quis auctor elit. Elementum integer enim neque volutpat ac tincidunt. In hac habitasse platea dictumst vestibulum rhoncus est pellentesque elit. Facilisis gravida neque convallis a cras semper auctor neque vitae. Porttitor massa id neque aliquam 

Je kunt ALLE* avonturen van Onne en Zeker GRATIS online lezen. Het enige wat je hoeft te doen is je te registreren -op onze partnerwebsite- met je emailadres. Daar kun je natuurlijk ook kleurrijke Ebooks en Paperback versies kopen.

Maak Onne en Zeker onderdeel van jouw dagelijkse leven.
Zeker staat klaar om ook jouw - met alles in je leven -te helpen!
Meer weten?