Onne en Zeker: leren van onszelf te houden

Deel Avontuur

Onne was een verlegen jongen, die zich vaak onzeker voelde over zichzelf. Hij was bang om zich uit te spreken in de klas of om nieuwe vrienden te maken, bang voor afwijzing en oordeel van anderen. Zijn zus, Zeker, daarentegen, was zelfverzekerd en geloofde altijd in zichzelf.

Op een dag, toen ze naar school liep, stuitte Onne op een groep kinderen die lachten en luid praatten. Hij voelde zich nerveus en wilde zich verstoppen, maar Zeker moedigde hem aan om diep adem te halen en zijn angsten onder ogen te zien. “Vergeet niet, Onne, de stem van onzekerheid is slechts een deel van jou. Het definieert niet wie je bent,” zei ze.

Onne probeerde de negatieve stem in zijn hoofd te negeren en concentreerde zich op de woorden van Zeker. Hij deed een stap naar voren en stelde zich voor aan de groep. Tot zijn verbazing verwelkomden ze hem hartelijk en nodigden hem uit om deel te nemen aan hun gesprek.

Toen ze samen naar school liepen, begon Onne zich open te stellen en zijn gedachten te delen met Zeker. Hij vertelde haar hoe hij altijd het gevoel had dat hij er niet bij hoorde en hoe hij worstelde met zelfacceptatie. Zeker luisterde aandachtig en herinnerde hem eraan dat iedereen zijn eigen unieke kwaliteiten heeft en dat is wat hen speciaal maakt.

“Onne, de tweede transformatie gaat over het gebruik van de stem van onzekerheid als inspiratie. In plaats van je erdoor te laten neerhalen, probeer je ervan te leren. Wat zegt het je? Hoe kun je het gebruiken om een betere versie van jezelf te worden?”, vroeg ze.

Onne dacht na over haar woorden en besefte dat zijn onzekerheid hem vertelde om meer zelfvertrouwen te hebben en in zichzelf te geloven. Hij begon positieve affirmaties te oefenen en zichzelf te vertellen dat hij het waard en capabel was.

Op een dag, tijdens de pauze, zag Onne een groep jongens een nieuw kind plagen dat net bij de klas was gekomen. Hij voelde zich boos en wilde uithalen, maar Zeker herinnerde hem aan de derde transformatie ÔÇô om zich door de stem van zekerheid te laten leiden. “Je kunt ervoor kiezen om vriendelijk en medelevend te zijn, Onne. Dat is waar de stem van beveiliging om draait,” zei ze.

Onne haalde diep adem en benaderde de nieuwe jongen. Hij stelde zich voor en vroeg of hij samen wilde spelen. Tot zijn verbazing glimlachte de nieuwe jongen en accepteerde zijn aanbod. Ze hadden een geweldige tijd met spelen en Onne was trots op zichzelf omdat hij opkwam voor wat goed was.

Naarmate de dagen verstreken, werd Onne’s zelfvertrouwen sterker en begon hij meer vrienden te maken. Hij leerde zichzelf te accepteren voor wie hij was en waardeerde zijn unieke kwaliteiten. Zeker was trots op hem en herinnerde hem eraan dat de vijfde transformatie ging over het bevriend raken met de twee innerlijke stemmen. “Zowel de stem van onzekerheid als de stem van zekerheid zijn een deel van jou, Onne. Je hoeft niet de ene boven de andere te kiezen. Leer met beide te leven en omarm de ups en downs van het leven,” zei ze.

Onne glimlachte en omhelsde zijn zus. Hij realiseerde zich dat hij niet langer bang was voor zijn onzekerheid, maar in plaats daarvan zag hij het als een hulpmiddel om hem te helpen groeien en een beter persoon te worden.

Toen ze van school naar huis liepen, keek Onne naar de hemel en voelde zich dankbaar voor de begeleiding van zijn zus. Hij wist dat hij nog veel te leren had, maar hij was klaar om elke uitdaging aan te gaan die op zijn pad kwam.

 Felis bibendum ut tristique et egestas quis ipsum suspendisse ultrices. Ultricies mi quis hendrerit dolor magna eget est lorem. Etiam dignissim diam quis enim lobortis scelerisque fermentum dui. Ultricies integer quis auctor elit. Elementum integer enim neque volutpat ac tincidunt. In hac habitasse platea dictumst vestibulum rhoncus est pellentesque elit. Facilisis gravida neque convallis a cras semper auctor neque vitae. Porttitor massa id neque aliquam 

Je kunt ALLE* avonturen van Onne en Zeker GRATIS online lezen. Het enige wat je hoeft te doen is je te registreren -op onze partnerwebsite- met je emailadres. Daar kun je natuurlijk ook kleurrijke Ebooks en Paperback versies kopen.

Maak Onne en Zeker onderdeel van jouw dagelijkse leven.
Zeker staat klaar om ook jouw - met alles in je leven -te helpen!
Meer weten?