Onne en Zeker leren vergeven.

De verhaaltjes leeftijd 4+ zijn opzettelijk in – voor ouders begrijpelijke taal – geschreven. Er is dus (bewust) extra uitleg nodig tijdens het voorlezen aan de kleintjes. Dit zorgt voor een extra ouder-kind band. 

Deel Avontuur

Toen de zon begon onder te gaan, ruiste er een warme bries door de bomen in de achtertuin. Onne en Zeker zaten op het gras en keken omhoog naar de lucht. Zeker wees naar een wolk die op een draak leek, en Onne lachte en zei dat het op een gigantische marshmallow leek.

Plotseling vervaagde Onne’s glimlach. Hij herinnerde zich iets dat eerder op de dag gebeurde. Zijn vriend Jack was per ongeluk op Onne’s favoriete speelgoedauto gestapt en had hem kapot gemaakt. Onne voelde zich boos en gekwetst en hij wilde niet meer met Jack praten.

Zeker merkte op dat Onne overstuur leek en vroeg hem wat er aan de hand was. Onne vertelde haar over de kapotte speelgoedauto en hoe Jack had beloofd deze te vervangen, maar hij wist niet zeker of hij hem kon vertrouwen. Zeker luisterde goed en vertelde Onne vervolgens over een keer dat ze per ongeluk de vaas van hun vader brak, en hoe ze zich daar heel slecht over voelde. Ze legde uit hoe belangrijk het was om anderen te vergeven en hen een kans te geven om dingen recht te zetten.

Onne dacht na over wat Zeker had gezegd en realiseerde zich dat Jack misschien echt spijt had en dingen wilde rechtzetten. Hij besloot de volgende dag met Jack te praten en hem nog een kans te geven.

De volgende ochtend ging Onne naar school en vond Jack. Hij kon zien dat Jack zich slecht voelde over het breken van de speelgoedauto. Onne haalde diep adem en herinnerde zich wat Zeker hem had verteld over vergeving. Hij besloot de vijf transformaties te gebruiken om met zijn emoties om te gaan.

Ten eerste negeerde hij de stem van onzekerheid die hem vertelde boos te zijn en Jack niet te vergeven. Vervolgens gebruikte hij de stem van onzekerheid als amusement en inspiratie om dingen vanuit jacks perspectief te zien. Hij dacht na over hoe hij zich zou voelen als hij per ongeluk iemands favoriete speelgoed zou breken. Hij realiseerde zich dat hij zou willen dat die persoon hem zou vergeven en hem een kans zou geven om dingen recht te zetten.

Vervolgens liet Onne zich leiden door de stem van zekerheid. Hij voelde zich kalm en zelfverzekerd toen hij met Jack praatte. Hij vertelde Jack dat hij het hem vergaf en waardeerde dat hij de speelgoedauto wilde vervangen.

Uiteindelijk werden Onne en Jack weer vrienden, en Onne realiseerde zich dat het bevriend raken met de twee innerlijke stemmen hem hielp zijn woede te overwinnen en dingen goed te maken met Jack.

Aan het einde van de dag waren Onne en Zeker terug in de achtertuin, kijkend naar de sterren die aan de hemel fonkelden. Onne bedankte Zeker voor het helpen omgaan met zijn emoties en liet hem zien hoe belangrijk het was om anderen te vergeven. Ze glimlachten allebei en genoten samen van het vredige moment.

Het einde.

 Felis bibendum ut tristique et egestas quis ipsum suspendisse ultrices. Ultricies mi quis hendrerit dolor magna eget est lorem. Etiam dignissim diam quis enim lobortis scelerisque fermentum dui. Ultricies integer quis auctor elit. Elementum integer enim neque volutpat ac tincidunt. In hac habitasse platea dictumst vestibulum rhoncus est pellentesque elit. Facilisis gravida neque convallis a cras semper auctor neque vitae. Porttitor massa id neque aliquam 

Je kunt ALLE* avonturen van Onne en Zeker GRATIS online lezen. Het enige wat je hoeft te doen is je te registreren -op onze partnerwebsite- met je emailadres. Daar kun je natuurlijk ook kleurrijke Ebooks en Paperback versies kopen.

Maak Onne en Zeker onderdeel van jouw dagelijkse leven.
Zeker staat klaar om ook jouw - met alles in je leven -te helpen!
Meer weten?