Onne en Zeker leren vergeven

Deel Avontuur

Onne en Zeker waren aan het spelen in het park toen ze hun vriend Max tegen het lijf liepen. Max was enthousiast om ze te zien en vroeg of ze catch wilden spelen. Onne aarzelde, maar Zeker moedigde hem aan om mee te doen.

Terwijl ze speelden, gooide Max de bal per ongeluk te hard en raakte hij Onne in het gezicht. Onne werd boos en begon tegen Max te schreeuwen. Max verontschuldigde zich, maar Onne wilde niet luisteren. Hij stormde weg, waardoor Zeker met Max ging spelen.

Onne zat op een bankje in de buurt, neukend. Hij hoorde de stem van onzekerheid die hem vertelde dat Max niet echt om hem gaf en dat hij beter af was zonder hem. Maar toen herinnerde hij zich de tweede transformatie en besefte hij dat hij deze situatie als inspiratie kon gebruiken. Hij dacht na over hoeveel hij zijn vriendschap met Max waardeerde en hoeveel hij hem zou missen als ze geen vrienden meer waren.

Ondertussen speelde Zeker catch met Max, maar ze kon er niet van genieten, wetende dat Onne overstuur was. Ze wist dat Onne zich onzeker voelde en haar hulp nodig had om dingen anders te zien. Ze ging naar Onne toe en vroeg hem om te praten over wat hem dwarszat.

Onne legde uit dat hij boos was op Max omdat hij hem met de bal had geraakt en dat hij niet dacht dat Max echt om hem gaf. Zeker herinnerde hem eraan dat er ongelukken gebeuren en dat Max zijn excuses had aangeboden. Ze wees er ook op dat Max hen had gevraagd om catch te spelen omdat hij tijd met hen wilde doorbrengen.

Onne luisterde naar Zeker en besefte dat hij te snel was geweest om Max te beoordelen. Hij besloot actie te ondernemen en ging naar Max om zich te verontschuldigen voor overdreven gereageerd. Max accepteerde zijn verontschuldiging en ze gingen allemaal samen weer spelen.

Terwijl ze speelden, hoorde Onne de stem van de beveiliging die hem vertelde dat hij het geluk had zulke goede vrienden te hebben die om hem gaven. Hij voelde zich ge?»nspireerd en blij om weer met Max en Zeker te spelen.

Aan het einde van de dag zaten Onne en Zeker op de bank naar de zonsondergang te kijken. Ze spraken over het belang van vergeving en het goedmaken. Ze waren het er allebei over eens dat het beter was om te vergeven en verder te gaan dan wrok te koesteren en vrienden te verliezen.

Vanaf die dag leerde Onne om vergevingsgezinder en begripvoller te zijn. Hij realiseerde zich dat de stem van onzekerheid nuttig kon zijn als hij er met plezier naar luisterde en het als inspiratie gebruikte om een beter persoon te worden. En hij wist dat hij altijd op Zeker kon rekenen om hem te begeleiden met de stem van zekerheid.

Voorbeelden van dialogen:

Onne: “Max geeft niets om mij. Hij sloeg me expres met de bal!”

Beveiliging: “Ik denk niet dat hij het expres heeft gedaan, Onne. Ongelukken gebeuren. En hij verontschuldigde zich, weet je nog?”

Onne: “Ik denk dat je gelijk hebt. Maar ik ben nog steeds boos op hem.”

Beveiliging: “Dat is ok?®, Onne. Het is normaal om je soms boos te voelen. Maar wrok koesteren zal de dingen niet beter maken. Misschien moet je met hem praten en proberen het goed te maken.”

Over het algemeen leert het verhaal kinderen over het belang van vergeving, begrip en het goedmaken. Het laat hen ook zien hoe ze de vijf transformaties kunnen gebruiken om onzekerheid en negativiteit te overwinnen, en hoe ze zelfvertrouwen en positieve relaties kunnen opbouwen.

 Felis bibendum ut tristique et egestas quis ipsum suspendisse ultrices. Ultricies mi quis hendrerit dolor magna eget est lorem. Etiam dignissim diam quis enim lobortis scelerisque fermentum dui. Ultricies integer quis auctor elit. Elementum integer enim neque volutpat ac tincidunt. In hac habitasse platea dictumst vestibulum rhoncus est pellentesque elit. Facilisis gravida neque convallis a cras semper auctor neque vitae. Porttitor massa id neque aliquam 

Je kunt ALLE* avonturen van Onne en Zeker GRATIS online lezen. Het enige wat je hoeft te doen is je te registreren -op onze partnerwebsite- met je emailadres. Daar kun je natuurlijk ook kleurrijke Ebooks en Paperback versies kopen.

Maak Onne en Zeker onderdeel van jouw dagelijkse leven.
Zeker staat klaar om ook jouw - met alles in je leven -te helpen!
Meer weten?