Onne en Zeker: nieuwe vrienden maken

De verhaaltjes leeftijd 4+ zijn opzettelijk in – voor ouders begrijpelijke taal – geschreven. Er is dus (bewust) extra uitleg nodig tijdens het voorlezen aan de kleintjes. Dit zorgt voor een extra ouder-kind band. 

Deel Avontuur

Er was eens, in een magisch land vol kleurrijke bloemen en torenhoge bomen, woonden er een jonge jongen genaamd Onne en zijn oudere zus, Zeker. Onne was een verlegen en rustige jongen, die het vaak moeilijk vond om nieuwe vrienden te maken. Zeker daarentegen was extravert en zelfverzekerd en had altijd een groep vrienden om zich heen.

Op een heldere en zonnige dag, toen Onne door het bos liep, zag hij een groep kinderen spelen en plezier maken. Hij wilde zich bij hen aansluiten, maar de stem van onzekerheid in zijn hoofd vertelde hem dat hij niet goed genoeg was en dat de andere kinderen niet zijn vriend zouden willen zijn.

Maar Zeker, die van een afstandje toekeek, zag dat haar broer zich buitengesloten voelde. Ze benaderde Onne en vroeg hem wat er aan de hand was. Onne legde uit dat hij met de andere kinderen wilde spelen, maar bang was om afgewezen te worden.

Zeker herinnerde Onne aan de eerste transformatie, om de stem van onzekerheid te negeren, en stelde voor dat ze de tweede transformatie zouden gebruiken, om inspiratie en amusement te vinden in wat de stem van onzekerheid zei. Ze vertelde Onne om zich de stem van onzekerheid voor te stellen als een grappig klein monster dat probeerde te voorkomen dat hij plezier had.

Terwijl ze naar de groep kinderen liepen, begon Onne zich zelfverzekerder en minder bang te voelen. Zeker moedigde hem aan om de derde transformatie te gebruiken, om zich te laten leiden door de stem van zekerheid, en herinnerde hem aan al zijn goede eigenschappen en sterke punten.

Onne benaderde de kinderen en stelde zich voor. Ze verwelkomden hem met open armen en nodigden hem uit om mee te doen aan hun spel. Onne was opgetogen en begon plezier te hebben met zijn nieuwe vrienden.

Toen de dag ten einde liep, liepen Onne en Zeker terug naar huis en praatten over de gebeurtenissen van de dag. Onne realiseerde zich dat hij door de vier transformaties te gebruiken, in staat was om zijn angsten te overwinnen en nieuwe vrienden te maken.

Zeker herinnerde Onne eraan dat het leven draait om goede en slechte dingen, en dat de vijfde transformatie is om bevriend te raken met de twee innerlijke stemmen. Onne heeft geleerd dat het ok?® is om de stem van onzekerheid te hebben, maar hij hoeft er niet de hele tijd naar te luisteren. Hij kan de stem van zekerheid gebruiken om zijn angsten te overwinnen en nieuwe vrienden te maken.

En vanaf die dag kreeg Onne meer zelfvertrouwen en kon ze veel nieuwe vrienden maken.

Het einde.

 Felis bibendum ut tristique et egestas quis ipsum suspendisse ultrices. Ultricies mi quis hendrerit dolor magna eget est lorem. Etiam dignissim diam quis enim lobortis scelerisque fermentum dui. Ultricies integer quis auctor elit. Elementum integer enim neque volutpat ac tincidunt. In hac habitasse platea dictumst vestibulum rhoncus est pellentesque elit. Facilisis gravida neque convallis a cras semper auctor neque vitae. Porttitor massa id neque aliquam 

Je kunt ALLE* avonturen van Onne en Zeker GRATIS online lezen. Het enige wat je hoeft te doen is je te registreren -op onze partnerwebsite- met je emailadres. Daar kun je natuurlijk ook kleurrijke Ebooks en Paperback versies kopen.

Maak Onne en Zeker onderdeel van jouw dagelijkse leven.
Zeker staat klaar om ook jouw - met alles in je leven -te helpen!
Meer weten?