Onne en Zeker: overweldigende taken aanpakken

De verhaaltjes leeftijd 4+ zijn opzettelijk in – voor ouders begrijpelijke taal – geschreven. Er is dus (bewust) extra uitleg nodig tijdens het voorlezen aan de kleintjes. Dit zorgt voor een extra ouder-kind band. 

Deel Avontuur

Natuurlijk, hier is een herschrijving van het verhaal geschikt voor het lezen voor het slapengaan voor 4-6-jarigen:

Ben jij klaar voor een spannend avontuur met Onne en Zeker? Onne was een kleine jongen die zich soms bang en bezorgd voelde. Hij had veel huiswerk te doen en hij wist niet waar hij moest beginnen. Zeker, zijn grote zus, was er altijd om hem te helpen.

Op een dag kwam Onne thuis van school met een rugzak vol boeken en papieren. Hij bekeek al zijn opdrachten en voelde zich overweldigd. Hij wist niet hoe hij het ooit allemaal kon afmaken.

Zeker merkte op dat Onne bezorgd keek en vroeg: “Wat is er aan de hand, broertje?”

Onne zuchtte en zei: “Ik heb zoveel huiswerk te doen en ik weet niet waar ik moet beginnen. Ik heb het gevoel dat ik het nooit allemaal ga afmaken.”

Zeker glimlachte en zei: “Maak je geen zorgen, Onne. Je kunt het! Laten we het opsplitsen in kleinere stukjes, zodat het niet zo groot en eng lijkt.”

Onne begreep niet wat Zeker betekende, dus legde ze hem uit over de vijf transformaties. Ze vertelde hem dat hij de stem van onzekerheid als inspiratie kon gebruiken en de stem van zekerheid om zich zelfverzekerd en positief te voelen.

Onne was nieuwsgierig en vroeg: “Hoe doe ik dat?”

Zeker glimlachte en zei: “Doe het gewoon stap voor stap. Laten we beginnen met de eerste transformatie. Negeer de stem van onzekerheid en concentreer je op de taak die voor je ligt. Laat de zorgen in je hoofd je er niet van weerhouden om te doen wat je moet doen.”

Onne knikte en probeerde de stem van onzekerheid te negeren. Hij keek naar zijn huiswerk en dacht na over hoe hij het in kleinere stukjes kon opsplitsen.

Zeker zag dat Onne zijn best deed, dus zei ze: “Laten we nu doorgaan naar de tweede transformatie. Gebruik de stem van onzekerheid als vermaak en inspiratie. Lach erom en leer ervan.”

Onne dacht na over wat Zeker zei en probeerde de grappige kant van zijn zorgen te vinden. Hij realiseerde zich dat hij van een molshoop een berg aan het maken was en dat hij zijn huiswerk aankon als hij het stap voor stap deed.

Zeker kon zien dat Onne zich beter voelde, dus zei ze: “Geweldig gedaan, Onne! Laten we nu verder gaan met de derde transformatie. Gebruik de stem van beveiliging om u te begeleiden. Geloof in jezelf en je capaciteiten.”

Onne glimlachte en voelde een golf van vertrouwen. Hij wist dat hij het kon als hij het maar bleef proberen. Hij begon aan zijn huiswerk, ?®?®n kleine taak tegelijk.

Terwijl Onne werkte, merkte hij dat hij vooruitgang boekte. Hij kon de ene opdracht na de andere afmaken. En voor hij het wist was hij klaar met al zijn huiswerk!

Onne kon het niet geloven. Hij voelde zich zo trots op zichzelf. Hij besefte dat hij alles kon doen als hij gewoon in zichzelf geloofde en het stap voor stap deed.

Zeker omhelsde Onne en zei: “Geweldig gedaan, broertje! Je hebt het gedaan!”

Onne grijnsde van oor tot oor en zei: “Bedankt, Zeker! Zonder jou had ik het niet gekund.”

En dat is het verhaal van hoe Onne leerde zijn zorgen te overwinnen en zijn huiswerk af te maken. Het einde.

 Felis bibendum ut tristique et egestas quis ipsum suspendisse ultrices. Ultricies mi quis hendrerit dolor magna eget est lorem. Etiam dignissim diam quis enim lobortis scelerisque fermentum dui. Ultricies integer quis auctor elit. Elementum integer enim neque volutpat ac tincidunt. In hac habitasse platea dictumst vestibulum rhoncus est pellentesque elit. Facilisis gravida neque convallis a cras semper auctor neque vitae. Porttitor massa id neque aliquam 

Je kunt ALLE* avonturen van Onne en Zeker GRATIS online lezen. Het enige wat je hoeft te doen is je te registreren -op onze partnerwebsite- met je emailadres. Daar kun je natuurlijk ook kleurrijke Ebooks en Paperback versies kopen.

Maak Onne en Zeker onderdeel van jouw dagelijkse leven.
Zeker staat klaar om ook jouw - met alles in je leven -te helpen!
Meer weten?