Onne en Zeker staan op tegen pesten

De verhaaltjes leeftijd 4+ zijn opzettelijk in – voor ouders begrijpelijke taal – geschreven. Er is dus (bewust) extra uitleg nodig tijdens het voorlezen aan de kleintjes. Dit zorgt voor een extra ouder-kind band. 

Deel Avontuur

Ooit was Onne op een zonnige dag met zijn speelgoed aan het spelen in het park. Plotseling kwam een grote jongen genaamd Max naar hem toe en begon hem rond te duwen.

Onne voelde zich bang en verdrietig, maar hij herinnerde zich wat Zeker hem had verteld over de stem van onzekerheid. Hij besloot het te gebruiken als amusement en inspiratie.

Terwijl Max hem bleef pesten, begon Onne te lachen en manieren te bedenken om voor zichzelf op te komen. Hij herinnerde zich de stem van zekerheid en begon zich zelfverzekerder te voelen.

Uiteindelijk verzamelde Onne de moed om Max te vertellen dat hij moest stoppen. Max was verrast en wist niet wat hij moest doen, dus liet hij Onne met rust.

Onne was trots op zichzelf omdat hij tegen Max opstond en bedankte Zeker voor het helpen van hem om dapper te zijn.

Samen spraken Onne en Zeker over hoe mensen soms gemeen kunnen zijn, maar het is belangrijk om voor jezelf op te komen en om hulp te vragen wanneer je die nodig hebt.

Vanaf die dag wist Onne dat hij alles aankon met behulp van de vijf transformaties.

Het einde.

 Felis bibendum ut tristique et egestas quis ipsum suspendisse ultrices. Ultricies mi quis hendrerit dolor magna eget est lorem. Etiam dignissim diam quis enim lobortis scelerisque fermentum dui. Ultricies integer quis auctor elit. Elementum integer enim neque volutpat ac tincidunt. In hac habitasse platea dictumst vestibulum rhoncus est pellentesque elit. Facilisis gravida neque convallis a cras semper auctor neque vitae. Porttitor massa id neque aliquam 

Je kunt ALLE* avonturen van Onne en Zeker GRATIS online lezen. Het enige wat je hoeft te doen is je te registreren -op onze partnerwebsite- met je emailadres. Daar kun je natuurlijk ook kleurrijke Ebooks en Paperback versies kopen.

Maak Onne en Zeker onderdeel van jouw dagelijkse leven.
Zeker staat klaar om ook jouw - met alles in je leven -te helpen!
Meer weten?