Onne en Zeker: Teleurstelling overwinnen

Deel Avontuur

Onne en Zeker liepen op een mooie zonnige dag door het park. Onne voelde zich een beetje down omdat hij het basketbalteam niet haalde. “Ik kan niet geloven dat ik het team niet heb gemaakt”, zei hij. “Ik heb zo hard geoefend.”

Zeker sloeg haar arm om Onne heen en zei: “Ik weet dat het teleurstellend is, maar het is niet het einde van de wereld. Laten we de vijf transformaties gebruiken om hiermee om te gaan.”

Onne keek met een verwarde uitdrukking naar Zeker. “Wat zijn de vijf transformaties?” vroeg hij.

Zeker glimlachte en zei: “Het zijn stappen die ons helpen om met onze emoties om te gaan en positieve beslissingen te nemen. De eerste stap is het negeren van de stem van onzekerheid. De tweede is om het te gebruiken als amusement en inspiratie. De derde is om te luisteren naar de stem van zekerheid. De vierde is om actie te ondernemen op basis van wat je hebt geleerd. En de vijfde is om bevriend te raken met de twee innerlijke stemmen.”

Onne luisterde aandachtig en zei: “Ok?®, laten we het proberen.”

Ze liepen naar een bankje in de schaduw en Zeker vroeg Onne: “Wat vertelde de stem van onzekerheid je over het niet maken van het team?”

Onne dacht even na en zei: “Het vertelde me dat ik niet goed genoeg ben en dat ik nooit goed zal zijn in basketbal.”

Zeker knikte en zei: “Gebruik dat nu als amusement en inspiratie. Wat kun je hiervan leren?”

Onne dacht weer na en zei: “Ik kan leren dat ik harder moet werken en meer moet oefenen. Ik kan ook leren dat het ok?® is om soms te falen.”

Zeker glimlachte en zei: “Precies. Laten we nu luisteren naar de stem van zekerheid. Welke positieve dingen kun je bedenken?”

Onne dacht na en zei: “Ik ben goed in wiskunde en wetenschap. Ik heb geweldige vrienden en familie die van me houden. En ik kan het nog proberen voor andere sportteams.”

Zeker knikte en zei: “Dat klopt. Laten we nu actie ondernemen. Wat kun je doen om je basketbalvaardigheden te verbeteren?”

Onne dacht even na en zei: “Ik kan elke dag na school oefenen. Ik kan YouTube-video’s bekijken om nieuwe vaardigheden te leren. En ik kan de coach om tips vragen.”

Zeker glimlachte en zei: “Perfect. Laten we nu bevriend raken met de twee innerlijke stemmen. Ze hebben allebei een doel en kunnen je op verschillende manieren helpen.”

Onne glimlachte en zei: “Ik begrijp het nu. Bedankt, Zeker.”

Toen ze naar huis liepen, voelde Onne zich beter over het niet maken van het basketbalteam. Hij wist dat hij een plan had om zich te verbeteren en uit te proberen voor andere teams. Hij besefte ook dat falen slechts een deel van het leven was en dat hij het met veerkracht en doorzettingsvermogen kon overwinnen.

Vanaf die dag gebruikten Onne en Zeker de vijf transformaties om met hun emoties om te gaan en positieve beslissingen te nemen. Ze hebben zelfs een grafiek gemaakt om hen aan de stappen te herinneren.

De grafiek werd zo populair bij hun vrienden op school dat ze het de “Onne and Zeker Chart” begonnen te noemen. Het hielp veel kinderen om te gaan met teleurstelling, angst en angst.

Onne en Zeker waren er trots op hun vrienden te hebben geholpen en zelf teleurstellingen te hebben overwonnen. Ze wisten dat ze alles aankonden met behulp van de vijf transformaties.

Toen ze hun huis binnenliepen, wendde Onne zich tot Zeker en zei: “Bedankt dat je me vandaag hebt geholpen. Zonder jou had ik het niet gekund.”

Zeker glimlachte en zei: “Daar zijn vrienden voor.”

En daarmee gingen ze naar binnen, klaar om alle uitdagingen aan te gaan die op hun pad kwamen.

Het einde.

 Felis bibendum ut tristique et egestas quis ipsum suspendisse ultrices. Ultricies mi quis hendrerit dolor magna eget est lorem. Etiam dignissim diam quis enim lobortis scelerisque fermentum dui. Ultricies integer quis auctor elit. Elementum integer enim neque volutpat ac tincidunt. In hac habitasse platea dictumst vestibulum rhoncus est pellentesque elit. Facilisis gravida neque convallis a cras semper auctor neque vitae. Porttitor massa id neque aliquam 

Je kunt ALLE* avonturen van Onne en Zeker GRATIS online lezen. Het enige wat je hoeft te doen is je te registreren -op onze partnerwebsite- met je emailadres. Daar kun je natuurlijk ook kleurrijke Ebooks en Paperback versies kopen.

Maak Onne en Zeker onderdeel van jouw dagelijkse leven.
Zeker staat klaar om ook jouw - met alles in je leven -te helpen!
Meer weten?