Onne en Zeker Veroveren de dierentuin

Deel Avontuur

De zon scheen fel toen Onne en Zeker zich een weg baanden naar de dierentuin. Ze liepen langs weelderige tuinen, tjilpende vogels en een kleurrijke fontein. Onne kon niet wachten om alle dieren te zien en over hen te leren.

Toen ze de ingang naderden, zag Onne een groep kinderen langs hen rennen, lachend en opgewonden kletsend. Onne’s hart begon te bonzen toen ze zich realiseerde dat ze deze kinderen in de dierentuin zou moeten confronteren.

“Ik ben bang, Zeker. Wat als de andere kinderen me uitlachen?” Vroeg Onne, trekkend aan curity’s mouw.

“Laten we de vijf transformaties gebruiken, Onne. Ze zullen je helpen je angst te overwinnen en nieuwe vrienden te maken,” zei Zeker glimlachend.

Terwijl ze door de dierentuin lopen, merkt Onne de grote, krachtige dieren op en begint zich bang te voelen. Hij klampt zich stevig vast aan Zeker’s hand en wanneer ze de leeuwententoonstelling bereiken, wordt hij bijzonder bang.

Zeker knielt naast Onne neer en zegt: “Onne, ik begrijp dat de dieren eng kunnen lijken, maar het zijn ook geweldige wezens. Laten we de vijf transformaties gebruiken om je te helpen je angst te overwinnen.”

Onne knikt en haalt diep adem, en Zeker begint hem door de transformaties te leiden.

Ten eerste gebruiken ze de kracht van positief denken en stellen ze zich voor als dappere ontdekkingsreizigers in de jungle. Vervolgens gebruiken ze visualisatie om de dieren voor te stellen als vriendelijke wezens, zoals grote huisdieren.

Vervolgens gebruiken ze diepe ademhaling om hun zenuwen te kalmeren en eventuele spanning los te laten. Ze herhalen positieve affirmaties voor zichzelf en herinneren elkaar eraan dat ze sterk en capabel zijn. Ten slotte gebruiken ze de kracht van dankbaarheid en bedanken ze de dieren voor het feit dat ze hen hebben laten observeren en van hen kunnen leren.

Terwijl ze door de transformaties gaan, begint Onne’s angst te verdwijnen. Hij begint het unieke gedrag en de kenmerken van de dieren op te merken en begint zelfs een gevoel van verwondering en ontzag te voelen.

Ze brengen de rest van de dag door met het verkennen van de dierentuin en leren over alle verschillende dieren en hun leefgebieden. Onne begint zich zelfs comfortabel genoeg te voelen om vragen te stellen en te communiceren met de dierenverzorgers.

Als ze de dierentuin verlaten, wendt Onne zich tot Zeker en zegt: “Bedankt dat je me hebt geholpen mijn angst te overwinnen. De dieren zijn echt geweldig en ik had zoveel plezier om over hen te leren.”

Zeker glimlacht en zegt: “Ik ben zo trots op je, Onne. Je was dapper en confronteerde je angst frontaal. Vergeet niet dat je alles kunt doen waar je je zinnen op hebt gezet met de kracht van de vijf transformaties.”

Samen lopen ze terug naar hun auto, blij en trots op hun avontuur.

De pakkende korte boektitel voor dit verhaal zou “Onne and Zeker Conquer Their Fear of the Zoo” kunnen zijn.

 Felis bibendum ut tristique et egestas quis ipsum suspendisse ultrices. Ultricies mi quis hendrerit dolor magna eget est lorem. Etiam dignissim diam quis enim lobortis scelerisque fermentum dui. Ultricies integer quis auctor elit. Elementum integer enim neque volutpat ac tincidunt. In hac habitasse platea dictumst vestibulum rhoncus est pellentesque elit. Facilisis gravida neque convallis a cras semper auctor neque vitae. Porttitor massa id neque aliquam 

Je kunt ALLE* avonturen van Onne en Zeker GRATIS online lezen. Het enige wat je hoeft te doen is je te registreren -op onze partnerwebsite- met je emailadres. Daar kun je natuurlijk ook kleurrijke Ebooks en Paperback versies kopen.

Maak Onne en Zeker onderdeel van jouw dagelijkse leven.
Zeker staat klaar om ook jouw - met alles in je leven -te helpen!
Meer weten?