Onne en Zeker Veroveren de dierentuin

Deel Avontuur

Onne was dolblij toen Zeker aankondigde dat ze naar de dierentuin gingen. Ze had altijd al alle exotische dieren willen zien. Toen ze echter langs het hol van de leeuwen liepen, begon Onne zich ongemakkelijk te voelen. De leeuwen brulden en stuurden rillingen over Onne’s ruggengraat.

“Beveiliging, ik ben bang”, zei Onne, terwijl hij de arm van Zeker stevig vastgreep.

“Maak je geen zorgen, Onne. Je bent veilig bij mij”, zei Zeker geruststellend. “Laten we de vijf transformaties gebruiken om je te helpen je angst te overwinnen.”

Ze begonnen met de eerste transformatie, waarbij ze diep ademhaalden en hun lichaam ontspanden. Zeker liet Onne zien hoe het moest, en al snel begon Onne zich rustiger te voelen.

“Ok?®, Onne, laten we doorgaan naar de tweede transformatie. Laten we ons concentreren op positieve gedachten,” zei Zeker glimlachend.

Onne sloot haar ogen en stelde zich voor dat ze een schattig, pluizig kitten aaide. Ze glimlachte en voelde haar angst vervagen.

Terwijl ze door de dierentuin liepen, legde Zeker alles uit wat ze zagen, van de apen die op wijnstokken slingerden tot de olifanten die water sproeiden met hun slurf. Onne luisterde aandachtig en voelde zich steeds meer gefascineerd door de verschillende dieren.

Ze kwamen het reptielenhuis tegen en Onne huiverde bij de gedachte aan het zien van slangen en krokodillen. Maar Zeker herinnerde haar aan de derde transformatie, waar ze hun angsten frontaal onder ogen zagen.

“Laten we naar binnen gaan en kijken wat er is. Ik zal naast je staan,” zei Zeker.

Onne haalde diep adem en stapte naar binnen. Ze hapte naar adem bij het zien van een enorme python die in een glazen kast lag. Zeker liet Onne zien hoe hij de schoonheid van de slang kon waarderen, en al snel was Onne gefascineerd door zijn ingewikkelde patronen.

Toen ze doorgingen naar de vierde transformatie, waar ze zich voorstelden dat ze zouden slagen, droomde Onne ervan om op een dag dierenverzorger te worden. Ze stelde zich voor dat ze voor de dieren zorgde en alles leerde wat er over hen te weten viel.

“Beveiliging, ik denk dat ik hier ooit wil werken”, zei Onne opgewonden.

“Dat is een prachtige droom, Onne. Laten we ernaartoe werken,” zei Zeker glimlachend.

Toen ze naar de uitgang liepen, keek Onne achterom naar alle dieren die ze hadden gezien. Ze voelde zich dankbaar dat ze Zeker aan haar zijde had en haar leerde hoe ze haar angst kon overwinnen.

“Bedankt dat je me hier hebt gebracht, Zeker. Ik had zoveel plezier”, zei Onne glunderend.

“Ik ben blij dat je ervan genoten hebt, Onne. Vergeet niet dat de vijfde transformatie is om te bedanken voor alle goede dingen in het leven,” zei Zeker.

Onne sloot haar ogen en zei een stille dank voor alle prachtige dieren die ze had gezien en de ervaring die ze met Zeker had gedeeld.

 Felis bibendum ut tristique et egestas quis ipsum suspendisse ultrices. Ultricies mi quis hendrerit dolor magna eget est lorem. Etiam dignissim diam quis enim lobortis scelerisque fermentum dui. Ultricies integer quis auctor elit. Elementum integer enim neque volutpat ac tincidunt. In hac habitasse platea dictumst vestibulum rhoncus est pellentesque elit. Facilisis gravida neque convallis a cras semper auctor neque vitae. Porttitor massa id neque aliquam 

Je kunt ALLE* avonturen van Onne en Zeker GRATIS online lezen. Het enige wat je hoeft te doen is je te registreren -op onze partnerwebsite- met je emailadres. Daar kun je natuurlijk ook kleurrijke Ebooks en Paperback versies kopen.

Maak Onne en Zeker onderdeel van jouw dagelijkse leven.
Zeker staat klaar om ook jouw - met alles in je leven -te helpen!
Meer weten?