Onne en Zeker veroveren de enge kelder

De verhaaltjes leeftijd 4+ zijn opzettelijk in – voor ouders begrijpelijke taal – geschreven. Er is dus (bewust) extra uitleg nodig tijdens het voorlezen aan de kleintjes. Dit zorgt voor een extra ouder-kind band. 

Deel Avontuur

Ooit besloten Onne en zijn beste vriend Zeker naar de kelder te gaan om een achtergelaten speeltje op te halen. Maar toen ze de donkere en griezelige trap afdaalden, begon Onne zich bang te voelen. De kelder was zo donker en hij hoorde vreemde geluiden die hem nog banger maakten.

Zeker merkte Onne’s angst op en wist meteen wat ze moest doen. Hij legde de vijf transformaties aan Onne uit en hielp hem te begrijpen dat hij zijn verbeeldingskracht en moed kon gebruiken om zijn angst te overwinnen.

Terwijl ze de kelder verder verkenden, hielp Zeker Onne zijn angst om te zetten in nieuwsgierigheid door te wijzen op alle interessante dingen in de kelder. Hij transformeerde Onne’s verdriet in vreugde door grappige gezichten te maken en grappen te vertellen. Hij zette Onne’s woede om in kalmte door samen diep adem te halen. Hij zette Onne’s verwarring om in begrip door de geluiden die ze hoorden uit te leggen. En ten slotte zette hij Onne’s zorgen om in vertrouwen door hem eraan te herinneren dat ze een team waren en elke uitdaging samen zouden aangaan.

Onne begon zich al snel beter te voelen en samen hadden ze zoveel plezier in het verkennen van de kelder. Ze vonden het speelgoed waar ze naar op zoek waren en ontdekten zelfs enkele verborgen schatten die ze nog nooit eerder hadden gezien.

Toen ze terug de trap opliepen, realiseerde Onne zich dat hij zijn angst had overwonnen met de hulp van Zeker. Hij was zo trots op zichzelf en wist dat hij de vijf transformaties in elke situatie kon gebruiken die hem bang of angstig maakte.

Vanaf die dag werden Onne en Zeker nog hechtere vrienden en bleven ze de vijf transformaties gebruiken om hen te helpen elke uitdaging te overwinnen die ze samen tegenkwamen.

Het einde.

Dit verhaal voor het slapengaan is een geweldige manier om kinderen te helpen begrijpen en leren omgaan met hun angsten en angsten met behulp van de vijf transformaties. De visuele beschrijvingen en dialogen tussen Onne en Zeker maken het verhaal boeiend en herkenbaar voor jonge kinderen.

 Felis bibendum ut tristique et egestas quis ipsum suspendisse ultrices. Ultricies mi quis hendrerit dolor magna eget est lorem. Etiam dignissim diam quis enim lobortis scelerisque fermentum dui. Ultricies integer quis auctor elit. Elementum integer enim neque volutpat ac tincidunt. In hac habitasse platea dictumst vestibulum rhoncus est pellentesque elit. Facilisis gravida neque convallis a cras semper auctor neque vitae. Porttitor massa id neque aliquam 

Je kunt ALLE* avonturen van Onne en Zeker GRATIS online lezen. Het enige wat je hoeft te doen is je te registreren -op onze partnerwebsite- met je emailadres. Daar kun je natuurlijk ook kleurrijke Ebooks en Paperback versies kopen.

Maak Onne en Zeker onderdeel van jouw dagelijkse leven.
Zeker staat klaar om ook jouw - met alles in je leven -te helpen!
Meer weten?