Onne en Zeker veroveren het duister

De verhaaltjes leeftijd 4+ zijn opzettelijk in – voor ouders begrijpelijke taal – geschreven. Er is dus (bewust) extra uitleg nodig tijdens het voorlezen aan de kleintjes. Dit zorgt voor een extra ouder-kind band. 

Deel Avontuur

Ooit zaten Onne en Zeker in hun bed, klaar om te gaan slapen. Onne was echter bang in het donker en kon niet in slaap vallen. Zeker merkte de angst van haar broertje op en vroeg hem wat er aan de hand was.

“Ik ben bang in het donker”, zei Onne met trillende stem.

Zeker glimlachte en zei: “Dat is ok?®, Onne. We worden allemaal wel eens bang. Maar we kunnen de vijf transformaties gebruiken om ons te helpen onze angsten te overwinnen.”

Onne was nieuwsgierig en vroeg hoe de vijf transformaties hem konden helpen. Zeker legde uit dat de eerste transformatie was om de stem van onzekerheid te negeren, de tweede transformatie was om die stem als inspiratie te gebruiken, en de derde transformatie was om te luisteren naar de stem van zekerheid.

De twee broers en zussen begonnen hun donkere kamer te verkennen en zagen de gloeiende sterren aan het plafond, wat Onne inspireerde om zich voor te stellen dat hij zich in de ruimte bevond. Ze hoorden ook het troostende geluid van de stemmen van hun ouders beneden en gebruikten het als inspiratie om zich veilig te voelen.

Terwijl ze verder gingen met verkennen, vonden ze een zaklamp en besloten ze actie te ondernemen door het licht op alle objecten in de kamer te schijnen. Onne begon zich steeds zelfverzekerder te voelen en voor hij het wist was hij niet meer bang voor het donker.

De twee broers en zussen omhelsden elkaar en besloten bevriend te raken met hun beide innerlijke stemmen, wetende dat angst terug kon komen, maar ze hadden de kracht om het samen te overwinnen.

En daarmee vielen Onne en Zeker in slaap, wetende dat ze de angst voor het duister hadden overwonnen met behulp van de vijf transformaties.

Het einde.

 Felis bibendum ut tristique et egestas quis ipsum suspendisse ultrices. Ultricies mi quis hendrerit dolor magna eget est lorem. Etiam dignissim diam quis enim lobortis scelerisque fermentum dui. Ultricies integer quis auctor elit. Elementum integer enim neque volutpat ac tincidunt. In hac habitasse platea dictumst vestibulum rhoncus est pellentesque elit. Facilisis gravida neque convallis a cras semper auctor neque vitae. Porttitor massa id neque aliquam 

Je kunt ALLE* avonturen van Onne en Zeker GRATIS online lezen. Het enige wat je hoeft te doen is je te registreren -op onze partnerwebsite- met je emailadres. Daar kun je natuurlijk ook kleurrijke Ebooks en Paperback versies kopen.

Maak Onne en Zeker onderdeel van jouw dagelijkse leven.
Zeker staat klaar om ook jouw - met alles in je leven -te helpen!
Meer weten?