Onne en Zeker veroveren wiskunde met de vijf transformaties

De verhaaltjes leeftijd 4+ zijn opzettelijk in – voor ouders begrijpelijke taal – geschreven. Er is dus (bewust) extra uitleg nodig tijdens het voorlezen aan de kleintjes. Dit zorgt voor een extra ouder-kind band. 

Deel Avontuur

Het was een mooie dag in de buurt en Onne en Zeker speelden buiten. Onne speelde graag met zijn speelgoed, maar hij hield niet van wiskunde. Hij vond het moeilijk en worstelde er altijd mee. Op een dag gaf Onne’s leraar hem een wiskundeproject en Onne wist niet wat hij moest doen.

Zeker merkte dat Onne overstuur was en vroeg hem wat er aan de hand was. Onne legde zijn wiskundeproject uit en hoe hij niet wist wat hij moest doen. Zeker luisterde goed en stelde toen voor dat ze de vijf transformaties gebruikten om Onne te helpen met zijn wiskunde.

Eerst legde Zeker uit dat Onne de stem van onzekerheid moest negeren, die hem vertelde dat hij het wiskundeproject niet kon doen. Vervolgens spraken ze over hoe Onne zijn stem van onzekerheid kon gebruiken als vermaak en inspiratie. Onne kon lachen om de stem van onzekerheid en deze gebruiken om met nieuwe idee?½n voor zijn project te komen.

Vervolgens vertelde Zeker Onne om te luisteren naar zijn stem van zekerheid, die hem zou leiden om zelfverzekerd en creatief te zijn. Onne dacht na over alle dingen waar hij goed in was en herinnerde zich dat hij geweldig was in het bouwen van dingen. Hij dacht dat hij misschien een model van een gebouw met verschillende vormen kon maken om wiskundige concepten te demonstreren.

Met de vierde transformatie moedigde Zeker Onne aan om actie te ondernemen. Ze besloten om samen aan het project te werken en Onne gebruikte verschillende bronnen om meer te leren over wiskundige concepten en hoe modellen te bouwen.

Ten slotte, met de vijfde transformatie, herinnerde Zeker Onne eraan dat het ok?® was om je soms onzeker en onzeker te voelen. Onne moet proberen bevriend te raken met zijn twee innerlijke stemmen en weten dat ze er waren om hem te helpen.

Uiteindelijk voltooide Onne zijn wiskundeproject en was trots op zijn werk. Hij kreeg zelfs een speciale erkenning van zijn leraar! Vanaf die dag voelde Onne zich zelfverzekerder over wiskunde en besefte hij dat hij de vijf transformaties ook op andere gebieden van zijn leven kon gebruiken.

Toen de zon begon onder te gaan, stopte Zeker Onne in bed en fluisterde in zijn oor: “Onthoud, Onne, je kunt alles doen waar je je zinnen op hebt gezet. Luister gewoon naar je innerlijke stemmen en gebruik de vijf transformaties.” Onne viel in slaap met een gelukkig en zelfverzekerd gevoel, wetende dat hij een vriend had in Zeker en de kracht van de vijf transformaties.

 Felis bibendum ut tristique et egestas quis ipsum suspendisse ultrices. Ultricies mi quis hendrerit dolor magna eget est lorem. Etiam dignissim diam quis enim lobortis scelerisque fermentum dui. Ultricies integer quis auctor elit. Elementum integer enim neque volutpat ac tincidunt. In hac habitasse platea dictumst vestibulum rhoncus est pellentesque elit. Facilisis gravida neque convallis a cras semper auctor neque vitae. Porttitor massa id neque aliquam 

Je kunt ALLE* avonturen van Onne en Zeker GRATIS online lezen. Het enige wat je hoeft te doen is je te registreren -op onze partnerwebsite- met je emailadres. Daar kun je natuurlijk ook kleurrijke Ebooks en Paperback versies kopen.

Maak Onne en Zeker onderdeel van jouw dagelijkse leven.
Zeker staat klaar om ook jouw - met alles in je leven -te helpen!
Meer weten?