Onne en Zeker wagen de sprong

De verhaaltjes leeftijd 4+ zijn opzettelijk in – voor ouders begrijpelijke taal – geschreven. Er is dus (bewust) extra uitleg nodig tijdens het voorlezen aan de kleintjes. Dit zorgt voor een extra ouder-kind band. 

Deel Avontuur

Het was een zonnige dag en Onne en Zeker waren enthousiast om naar het zwembad te gaan. Onne hield van het water, maar hij was bang voor het diepe einde. Hij bleef altijd dicht bij het ondiepe gedeelte en keek met afgunst naar de andere kinderen die in het diepe spetterden en speelden.

Zeker merkte dat Onne zich buitengesloten voelde en vroeg hem waarom hij niet in het diepe wilde zwemmen. Onne legde uit dat hij bang was omdat hij niet goed wist hoe hij moest zwemmen. Zeker wist precies wat ze moest doen.

Hij liet Onne zien hoe hij een reddingsvest aantrok en leerde hem de juiste zwemtechnieken. Ze begonnen in het ondiepe gedeelte, waar Onne zich op zijn gemak voelde, en werkten zich geleidelijk een weg naar het diepe einde. Onne was in het begin nerveus, maar Zeker was er altijd om hem aan te moedigen en hem te herinneren aan de vijf transformaties.

Uiteindelijk voelde Onne zich zelfverzekerd genoeg om in het diepe te zwemmen. Hij was verbaasd over hoe leuk het was, en hij hield ervan om rond te spetteren met Zeker. Onne en Zeker hadden een geweldige tijd om in het water te spelen, en Onne voelde zich trots op zichzelf omdat hij zijn angsten onder ogen zag.

Toen de dag ten einde liep, keek Onne terug naar het zwembad en glimlachte. Hij had leren zwemmen en hij wist dat hij nooit meer bang zou zijn voor het diepe einde.

Het einde.

 Felis bibendum ut tristique et egestas quis ipsum suspendisse ultrices. Ultricies mi quis hendrerit dolor magna eget est lorem. Etiam dignissim diam quis enim lobortis scelerisque fermentum dui. Ultricies integer quis auctor elit. Elementum integer enim neque volutpat ac tincidunt. In hac habitasse platea dictumst vestibulum rhoncus est pellentesque elit. Facilisis gravida neque convallis a cras semper auctor neque vitae. Porttitor massa id neque aliquam 

Je kunt ALLE* avonturen van Onne en Zeker GRATIS online lezen. Het enige wat je hoeft te doen is je te registreren -op onze partnerwebsite- met je emailadres. Daar kun je natuurlijk ook kleurrijke Ebooks en Paperback versies kopen.

Maak Onne en Zeker onderdeel van jouw dagelijkse leven.
Zeker staat klaar om ook jouw - met alles in je leven -te helpen!
Meer weten?