Onne en Zeker’s Adventure in de dierentuin

De verhaaltjes leeftijd 4+ zijn opzettelijk in – voor ouders begrijpelijke taal – geschreven. Er is dus (bewust) extra uitleg nodig tijdens het voorlezen aan de kleintjes. Dit zorgt voor een extra ouder-kind band. 

Deel Avontuur

Het was een prachtige dag en Onne en Zeker hadden zin om op avontuur te gaan. Ze besloten naar de dierentuin te gaan om alle geweldige dieren te zien. Terwijl ze door de ingang liepen, hoorden ze de leeuwen in de verte brullen.

Onne werd nerveus en begon bang te worden voor de dieren. Hij wilde niet te dicht bij hen komen of zelfs maar naar hen kijken. Maar Zeker herinnerde hem aan de eerste transformatie – om de stem van onzekerheid te negeren. Ze zei tegen Onne dat ze diep moest ademhalen en onthouden dat de dieren in kooien zitten en ze geen pijn kunnen doen.

Terwijl ze door de dierentuin liepen, zagen ze apen van boom naar boom slingeren, zebra’s rennen in de velden en zelfs een olifant die een bad nam. Onne was gefascineerd door alle dieren, maar hij voelde zich nog steeds een beetje bang.

Zeker herinnerde hem aan de tweede transformatie – om de stem van onzekerheid te gebruiken als amusement en inspiratie. Ze zei tegen Onne dat hij naar de dieren moest kijken en moest nadenken over hoe geweldig ze zijn, zelfs als ze hem een beetje bang maken. Ze stelde voor dat ze zoveel mogelijk over de dieren probeerden te leren, waardoor Onne enthousiast werd om vragen te stellen en meer te leren.

Terwijl ze door de dierentuin liepen, ontmoetten Onne en Zeker een vriendelijke dierenverzorger die hen alles vertelde over de dieren en hun leefgebieden. Onne begon zich zelfverzekerder en opgewondener te voelen naarmate hij meer over de dieren leerde.

Zeker herinnerde hem aan de derde transformatie – zich laten leiden door de stem van zekerheid. Ze vertelde Onne om positief te denken en in zichzelf te geloven, zelfs als hij zich bang of nerveus voelt. Ze moedigde hem aan om te blijven leren en te genieten van hun avontuur.

Tegen het einde van hun bezoek aan de dierentuin hadden Onne en Zeker zoveel plezier dat ze niet meer weg wilden. Onne wilde zelfs teruggaan en de dieren opnieuw bezoeken. Toen ze de dierentuin uitliepen, voelde Onne zich trots op zichzelf omdat hij zijn angst onder ogen zag en een geweldige tijd had.

Zeker herinnerde hem aan de vijfde transformatie – om bevriend te raken met de twee innerlijke stemmen. Ze vertelde Onne dat het ok?® is om je soms bang te voelen, maar het is belangrijk om te onthouden om positief te zijn en in zichzelf te geloven. Ze omhelsden elkaar en glimlachten, dankbaar voor hun avontuur in de dierentuin.

Het einde.

 Felis bibendum ut tristique et egestas quis ipsum suspendisse ultrices. Ultricies mi quis hendrerit dolor magna eget est lorem. Etiam dignissim diam quis enim lobortis scelerisque fermentum dui. Ultricies integer quis auctor elit. Elementum integer enim neque volutpat ac tincidunt. In hac habitasse platea dictumst vestibulum rhoncus est pellentesque elit. Facilisis gravida neque convallis a cras semper auctor neque vitae. Porttitor massa id neque aliquam 

Je kunt ALLE* avonturen van Onne en Zeker GRATIS online lezen. Het enige wat je hoeft te doen is je te registreren -op onze partnerwebsite- met je emailadres. Daar kun je natuurlijk ook kleurrijke Ebooks en Paperback versies kopen.

Maak Onne en Zeker onderdeel van jouw dagelijkse leven.
Zeker staat klaar om ook jouw - met alles in je leven -te helpen!
Meer weten?