Onne en Zeker’s avontuur in het bos

Deel Avontuur

Onne en Zeker keken al weken uit naar hun kampeertrip. Ze hadden hun tent, slaapzakken en alle benodigde benodigdheden ingepakt voor een leuk avontuur in het bos. Terwijl ze door de kronkelende wegen reden, voelde Onne zijn maag kolken van nervositeit.

“Veiligheid, wat als we verdwalen in het bos?” Vroeg Onne, kijkend uit het raam.

“Maak je geen zorgen, Onne. We hebben een kaart en ik heb al eerder gekampeerd. Ik beloof dat we niet zullen verdwalen,” antwoordde Zeker, terwijl hij Onne geruststellend op de schouder klopte.

Toen ze de camping bereikten, keek Onne vol ontzag om zich heen. De hoge bomen, de tjilpende vogels en de ritselende bladeren gaven hem het gevoel dat hij een magische wereld was binnengegaan. Ze zetten hun tent op en Onne hielp bij het verzamelen van brandhout voor het kampvuur.

Na het eten begon Onne nerveus te worden over het slapen in het bos. “Wat als er hier beren of wolven rondlopen?” vroeg hij, terwijl hij op zijn knie?½n zat.

Zeker glimlachte en zei: “Onne, je bent hier veilig. We hebben een vuur om ons warm te houden en onze tent zal ons beschermen. Bovendien hebben we de vijf transformaties om ons te helpen ons veilig te voelen.”

Onne knikte, maar hij voelde zich nog steeds ongemakkelijk. Toen haalde Zeker zijn zaklamp tevoorschijn en scheen die op het dak van de tent. “Kijk, Onne, zie je de sterren? Ze zijn zo mooi. Stel je alle avonturen voor die we onder de sterren kunnen beleven.”

Onne keek op en hijgde. De sterren waren als fonkelende diamanten aan de hemel. Hij glimlachte en voelde zich iets beter.

Ze kropen allebei in hun slaapzakken en Onne begon de geluiden van de nacht te horen. Het getoeter van een uil, het geritsel van bladeren en het gehuil van een verre wolf. Onne voelde zijn hart sneller kloppen van angst.

Zekerwhispered: “Onne, hoor je die geluiden? Dat is de symfonie van de natuur. Sluit je ogen en laat het je in slaap wiegen.”

Onne sloot zijn ogen en langzaam veranderden de geluiden van het bos in een rustgevende melodie. Hij voelde zich ontspannen en in slaap vallen.

De volgende dag maakten Onne en Zeker een wandeling door het bos. Ze zagen verschillende dieren, zoals eekhoorns, konijnen en herten. Onne’s favoriet was een rode vos die ze zagen verstoppen in een struik.

Toen ze terugliepen naar hun camping, voelde Onne een gevoel van voldoening. Hij had zijn angsten onder ogen gezien en had plezier in het verkennen van het bos.

‘s Nachts zaten ze bij het kampvuur, roosterden marshmallows en maakten s’mores. Onne keek omhoog naar de sterren en zei: “Veiligheid, ik wil hier weer terugkomen. Dit was zo leuk.”

Zeker glimlachte en zei: “Natuurlijk, Onne. We kunnen op elk moment terugkomen. We zullen altijd de vijf transformaties hebben om ons te helpen ons veilig te voelen en leuke avonturen te beleven.”

Onne en Zeker vielen in slaap bij het geluid van het knisperende vuur en voelden zich veilig en gelukkig in het bos.

 Felis bibendum ut tristique et egestas quis ipsum suspendisse ultrices. Ultricies mi quis hendrerit dolor magna eget est lorem. Etiam dignissim diam quis enim lobortis scelerisque fermentum dui. Ultricies integer quis auctor elit. Elementum integer enim neque volutpat ac tincidunt. In hac habitasse platea dictumst vestibulum rhoncus est pellentesque elit. Facilisis gravida neque convallis a cras semper auctor neque vitae. Porttitor massa id neque aliquam 

Je kunt ALLE* avonturen van Onne en Zeker GRATIS online lezen. Het enige wat je hoeft te doen is je te registreren -op onze partnerwebsite- met je emailadres. Daar kun je natuurlijk ook kleurrijke Ebooks en Paperback versies kopen.

Maak Onne en Zeker onderdeel van jouw dagelijkse leven.
Zeker staat klaar om ook jouw - met alles in je leven -te helpen!
Meer weten?