Onne en Zeker’s avontuur in het stellen van grenzen

De verhaaltjes leeftijd 4+ zijn opzettelijk in – voor ouders begrijpelijke taal – geschreven. Er is dus (bewust) extra uitleg nodig tijdens het voorlezen aan de kleintjes. Dit zorgt voor een extra ouder-kind band. 

Deel Avontuur

Op een mooie dag gingen Onne en Zeker op avontuur om hun stad te verkennen. Ze liepen langs kleurrijke bloemen en weelderige groene bomen en voelden zich gelukkig en opgewonden.

Terwijl ze verder wandelden, zagen ze enkele kinderen een spelletje spelen. De kinderen zagen Onne en Zeker en riepen naar hen, met de vraag of ze wilden spelen. Onne aarzelde, voelde zich een beetje verlegen en bang om mee te doen. Zeker daarentegen zei vol vertrouwen ja.

Onne keek toe hoe de kinderen speelden, voelde zich buitengesloten en verdrietig. Maar Zeker merkte dat Onne zich down voelde en besloot te helpen. Ze liep naar Onne toe en zei: “H?® Onne, ik weet dat je je nerveus voelt, maar het is ok?® om je tijd te nemen en alleen mee te doen als je er klaar voor bent.”

Onne dacht na over wat Zeker zei en besefte dat het waar was. Hij haalde diep adem, verzamelde wat moed en besloot het eens te proberen. Tot zijn verbazing had hij veel plezier!

Naarmate de dag vorderde, kwamen Onne en Zeker andere situaties tegen waarin ze grenzen moesten stellen. Ze ontmoetten een buurman die hen vroeg om te helpen met wat klusjes, maar Onne en Zeker hadden geen tijd. Onne voelde zich schuldig en wilde ja zeggen, maar Zeker herinnerde hem eraan dat het ok?® is om nee te zeggen als ze andere dingen te doen hebben.

Later kwamen ze enkele kinderen tegen die gemeen waren en hen plaagden. Onne voelde zich gekwetst en boos en wilde terugschreeuwen. Maar Zeker herinnerde hem eraan om de vijf transformaties te gebruiken en te lachen om de gemene woorden en ze te gebruiken als inspiratie om in plaats daarvan aardig te zijn voor anderen.

Tijdens hun avontuur gebruikten Onne en Zeker de vijf transformaties om hen te helpen gezonde grenzen te stellen met hun vrienden en familieleden. Ze leerden dat het ok?® is om hun tijd te nemen, nee te zeggen wanneer dat nodig is en om op een vriendelijke en positieve manier voor zichzelf en anderen op te komen.

Toen de zon begon onder te gaan, gingen Onne en Zeker terug naar huis, trots op zichzelf en blij voor hun nieuwe avontuur. Ze omhelsden elkaar en zeiden welterusten, wetende dat ze elkaars rug hadden.

Het einde

 Felis bibendum ut tristique et egestas quis ipsum suspendisse ultrices. Ultricies mi quis hendrerit dolor magna eget est lorem. Etiam dignissim diam quis enim lobortis scelerisque fermentum dui. Ultricies integer quis auctor elit. Elementum integer enim neque volutpat ac tincidunt. In hac habitasse platea dictumst vestibulum rhoncus est pellentesque elit. Facilisis gravida neque convallis a cras semper auctor neque vitae. Porttitor massa id neque aliquam 

Je kunt ALLE* avonturen van Onne en Zeker GRATIS online lezen. Het enige wat je hoeft te doen is je te registreren -op onze partnerwebsite- met je emailadres. Daar kun je natuurlijk ook kleurrijke Ebooks en Paperback versies kopen.

Maak Onne en Zeker onderdeel van jouw dagelijkse leven.
Zeker staat klaar om ook jouw - met alles in je leven -te helpen!
Meer weten?